Hepp Kupa: A legjobb nyolc között a Motax Concordia Pápa KC


2013-11-25 21:44:21  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Hepp Kupa: A legjobb nyolc között a Motax Concordia Pápa KC főképe
A Hepp Kupa negyedik fordulójában megyei rangadót rendeztek, ugyanis a házigazda Motax Concordia Pápa KC a szintén NBI/B-ben szereplő Veszprémi Egyetemet látta vendégül. A mieink az Oroszlányt (72-89) és a szombathelyi 9700.hu Ingatlaniroda alakulatát két vállra fektetve jutottak el a nyolcaddöntőig (81-93), míg a Veszprém az elmúlt hetekben két soproni alakulatot, a Tigriseket és a MAFC-ot is kiejtette. A feldobásnál a Kálmán, Henrik, Keresztes, Simon, Horváth ötössel felálló hazaiak hozták el a labdát, ám az első támadásból kosarat nem szereztek, így a kék mezes vendégeké lett a kupameccs első kosara. Innentől fej-fej mellett haladtak a csapatok, igaz a mieink egyszer sem vezettek, a negyed felénél Kálmán középtávolijával zárkóztak (9-9). A negyed végén aztán Oltárczy sikeres hármasával minimális, egy pontos előnnyel mehettek rövid szünetre (17-18). A második 10 percet rosszul kezdte a hazai csapat, két és fél percet kellett várni az első hazai kosárig, ám ez sem hozta meg a várt lendületet, bosszantóan sok ziccer maradt ki, a veszprémiek keze pedig nem remegett meg, a félidő felénél Ács és Horváth hármasa tartotta látótávolságon belül a Pápát, kilencpontos vendég vezetéssel végződött az első félidő, a támadójátékunkról mindent elmond a 28 dobott pont (28-27). Újabb eladott labdával indult a harmadik 10 perc, sok öröme később sem volt Vajda edzőnek, hiszen öt perc gólcsend következett, ebben a játékrészben került igazán távol egymástól a két együttes, 11 pontra húztak el (31-42), a pápaiak játéka pedig nem azt sejtette, hogy itt szóba kerülhetne a továbbjutás, ám a hajrára Keresztes és Kálmán hátára vette a csapatot és mínusz hat pontra jöttek vissza (43-49). A záró negyed úgy indult, mint az azt megelőző, sok eladott PKC labdával, szerencsére az ellenfélen mutatkoztak a fáradtság jelei, Henrik sikeres büntetőivel előbb két pontra jöttünk fel, majd Kálmán labdaszerzéséből Horváth Attila egyenlített (51-51). Pocsékul büntetőztek Petőfi Áron fiai, így a döntés az utolsó percekre maradt. 55-55-nél Vajda triplájával először vezetett a Pápa, Kálmán zseniális szólója és Rédei két pontja után végleg eldőlt a továbbjutás (60-55). A Motax Concordia Pápa KC egyszer vezetett a Hepp Kupa találkozón, a legjobbkor, mellyel ha nehezen is, de megnyerte a mérkőzést és immár a legjobb nyolc között várhatja a sorsolást.

Motax Concordia Pápa KC - Veszprémi Egyetem 64-58 (17-18, 11-19, 15-12, 21-9)

Dobók:
Simon, Horváth A. 5/3, Kersztes 16, Kálmán 14, Henrik 13/9, cserék: Ács 6, Vajda 5/3, Rédey 5, Perger, Horváth K., Jarosevits

Vajda Balázs: Az első félidőt végigaludtuk, mindössze 28 pontot sikerült összeszorgoskodnunk. Sajnos az első húsz percben nem tudtuk felvenni a ritmust a palánk alatt, a lepattanóharcokat elveszítettük, szerencsére az idegek harcából mi jöttünk ki jobban. A Veszprém az utolsó percekre elfáradt, nem tudtak végig ugyanabban a tempóban kosárlabdázni. Pozitívum, hogy dekoncentráltságunk ellenére is továbbjutottunk, igaz a ziccerek értékesítésén gyorsan javítanunk kell, hiszen ma is legalább 10 ajtó-ablak lehetőség maradt ki.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!