Holnaptól bezár az oltópont


2010-02-03 15:23:53  | cikk: mo  | 


A pápai oltópont november 27-én kezdte meg működését a Gróf Esterházy Kórház épületében. Az első etap december 22-én lezárult. Tekintettel arra, hogy az országos megbetegedések a kritikus értékek alá nem süllyedtek, január 4-től szükségessé vált az oltópont további működtetése. Az oltópont decemberi működésének ideje alatt 599-en, január 4-től mostanáig pedig 29-en jelentkeztek a vakcina beadatására – tudtuk meg Vörös Ibolya főigazgatótól.
A járvány csökkenő tendenciáját a kórházban ápolt betegek száma is mutatja. Január elejéig 15 beteg került be influenza szerű tünetekkel, és ebből 9 esetben igazolódott be a H1N1 vírus jelenléte. Az utóbbi egy hónapban mindössze 5 influenzagyanús beteget vettek fel az osztályra. A kórházban összesen 20 esetben végeztek szerológiai vizsgálatot H1N1 vírusra, ebből 12 esetben igazolódott be a fertőzöttség.
Az oltópont február 4-én – vagyis holnap – bezár. Tekintettel arra, hogy tavasszal újabb megbetegedési hullám várható, elképzelhető hogy a Gróf Esterházy Kórház ismét jogosultságot kap az oltópont működtetésére – tette hozzá a főigazgató.
Az influenzás megbetegedések számának csökkenése miatt az Állami Tisztorvosi Szolgálat feloldotta a látogatási tilalmat a pápai kórházban.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!