A nyelvi előkészítő képzésen tartott nyílt napot a Türr


2013-11-25 14:34:44  | cikk: mo  | 


A nyelvi előkészítő képzésen tartott nyílt napot a Türr főképe
Ezúttal az ötévfolyamos gimnáziumi nyelvi előkészítő képzésre hirdetett nyílt napot a Türr István Gimnázium és Kollégium. A programon Németh Zsolt igazgató rövid tájékoztatást adott a délelőtti és délutáni programokról, melyeken számos bemutatóóra közül választhattak a pályaválasztás előtt álló fiatalok és szüleik. Az egyik teremben a 11. évfolyamos nyelvi előkészítő képzésben résztvevő diákok számoltak be az iskolával kapcsolatos élményeikről, véleményükről, egy másikban nyelvi órákat látogathattak az érdeklődők, míg egy harmadikban fizikaórát tartott a pedagógus.

Péntek Róbert érdeklődésünkre elmondta, szívesen tájékoztatta a megjelenteket a Türrben tapasztaltakról. A 11. évfolyamos diák Badacsonytomajról jött az iskolába, és azért a pápai intézményt választotta, mert rendkívül jó híre volt és van a mai napig. Beszámolt a nyolcadikosoknak az iskolai rendezvényekről, programokról, az intézmény biztosította utazásokról, de nem titkolta el azt sem, hogy a Türr kínálta lehetőségekért meg is kell dolgozni. Hiszen nagyon sokat nyújt az iskola programokban, kirándulásokban és szórakozásban, de mindezért meg is kell küzdeni, tanulni is kell – mondta el a fiatal fiú.

Az igazgató arról tájékoztatott, a képzésre azon tanulók jelentkezését várják, akik célul tűzik ki maguk elé a felsőoktatásba való bejutást, a diploma megszerzését, ám konkrét elképzelésük pályairányukkal kapcsolatban még nincs. A nyelvi előkészítő célja, hogy a diákok gimnáziumi tanulmányaik végén magas szintű és jól használható nyelvtudással rendelkezzenek két nyelvből is. A magas óraszámban (heti 12 órában) oktatott angol/német nyelv és a (heti 6 órában tanított) második nyelv (angol, német, francia, olasz orosz), valamint az informatika esélyt ad arra, hogy minden tanuló sikeres legyen a felsőoktatásban és a nemzetközi munkaerőpiacon. A nyelvi előkészítős diákok sikerrel szereznek akár több nyelvvizsgát is – fogalmazott Németh Zsolt, majd hozzátette, ezt mutatják a számok is, hiszen a tavaly végzett, 39 fős osztály közel 80 nyelvvizsgát szerzett az évek során. Nyelvtanulásukat az intézmény nemzetközi kapcsolatai segítik. Évről-évre szerveznek utakat Angliába, Németországba, Olaszországba és Hollandiába.  Az igazgatói tájékoztatóból kiderült az is, a tehetséges tanulókat külön foglalkozások keretében készítik fel a különböző tanulmányi-és sportversenyekre, bemutatókra és nagy hangsúlyt fektetnek a felvételire történő felkészítésre is.
A bejutás feltétele a sikeresen megírt központi írásbeli vizsga és az általános iskola felső tagozatának négyéves eredménye alapján felállított rangsorban elfoglalt kedvező hely. A központi felvételi vizsgára december 10-ig lehet jelentkezni, a felvételi pedig 2014. január 18-án esedékes.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!