Körözött autóval menekült


2013-11-25 12:51:10  | cikk:  | 


Bűncselekmény miatt körözték Ausztriában azt a nagy értékű személygépkocsit, amelynek vezetője 2013. november 21-én délután Takácsi községben elmenekült a rendőri intézkedés elől.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a próbarendszámmal felszerelt autót közúti ellenőrzés keretében kívánták megállítani a Takácsiban szolgálatot ellátó pápai rendőrök. A lassítást követően azonban a sofőr hirtelen hátra menetbe kapcsolt, jobbra tekerte kormányát, így a jármű hátuljával kifordult a menetirány szerinti jobb oldalra, majd nagy sebességgel elindult Pápa irányába. Az egyenruhások két szolgálati gépkocsival követni kezdték, végül több kilométerrel odébb sikerült megállítaniuk. Az intézkedés során kiderült, hogy a gépkocsit Ausztriában körözik.

A járművet vezető 45 éves Cs. I. pápai lakost a rendőrök előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi elmondta, hogy a gépkocsit a tavalyi évben munkaadója, a 41 éves M. L. pápai lakos vásárolta egy olasz férfitől, ám Magyarországon forgalomba helyeztetni nem tudta, mivel az okmányirodában történt ügyintézés során fény derült arra, hogy az autó körözés hatálya alatt áll. Ezt követően az autót Cs. I. tárolta lakóházának udvarában, majd 2013. november 21-én felhelyezett rá egy „P”-s rendszámot és Győrbe indult vele. A rendőri intézkedés alól azért akart kibújni, mert nem akarta, hogy az autót lefoglalják.

M. L. -t szintén gyanúsítottként hallgatták ki a Pápai Rendőrkapitányság nyomozói, aki elismerte, hogy tudott a 2012 augusztusában vásárolt autó körözéséről, hiszen amiatt már 2012. októberében meghallgatták a pápai nyomozók. Ő ekkor a hatóságot félrevezette és azt állította, hogy a kocsit visszaszállíttatta Olaszországba.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint a jármű körözését az osztrák hatóságok sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelték el, mert a gépkocsit 2012 májusában egy külföldi férfi kibérelte az egyik osztrák repülőtéren, de azt követően  nem szolgáltatta vissza. Az autót a Pápai Rendőrkapitányság lefoglalta.

Az eljáró hatóság közokirat-hamisítás, valamint orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – a gyanúsítottak szabadlábon hagyása mellett – indított büntetőeljárást.


Képek:

nincsenek képek