Ne szégyelld, hogy van lelked - Németh "Nyiba" Sándor előadása az Edvy Malomban


2013-11-23 09:09:47  | cikk: mo  | 


Ne szégyelld, hogy van lelked - Németh "Nyiba" Sándor előadása az Edvy Malomban  főképe
Sportról, hitről, kitartásról, őszinteségről és a szülök tiszteletéről beszélt tegnap este Németh „Nyiba” Sándor az Edvy Malom fogadó Értékeink élőben című előadássorozata keretében. Az időnként filozófiai magaslatokba emelt mondandóját verseivel és anekdotáival fűszerezte. Az egykori szabadfogású válogatott birkózó, a 26 világversenyen szőnyegre lépő sportoló zenészként is megállja a helyét. A "Nyiba" által alapított DE-PRESSION együttes 12 nagylemezt és 52 videoklipet tudhat magáénak. A zenész és dalszövegíró dalait olyan ismert előadók éneklik, mint Vikidál Gyula, Varga Miklós, Géczy Erika és Keresztes Ildikó. Az érzékeny lelkű ketrecharcosról kiderült tegnap az is, hogy poétaként is bizonyított, hiszen két verseskötete jelent meg, melyben a híres és eredményes sportolókkal, zenészekkel készült interjúk mellett sok száz verset közöl.

Németh „Nyiba” Sándor elmondta, a világ megromlott, megváltozott körülöttünk. Mások az értékek, mások az emberek, és az információáradatból nehéz kiválasztani a jót, az értékeset. A pénz irányítja a világot és nem a szeretet. Nyiba úgy fogalmazott, ezért érzi kötelességének, hogy egy szál gitárral járva az országot előadja szerzeményeit, melyekben megbújnak azok az értékek, amelyekre oda kell figyelnünk. Édesapánk, édesanyánk, gyermekeink tisztelete, lelkünk, érzéseink felvállalása, az őszinteség mindenekfelett – derült ki az esten. Ne szégyelld, hogy van lelked – így szólt a megzenésített versekkel tűzdelt előadás címe is, melynek legfontosabb célja a szeretet, a béke, az emberség közvetítése. Utat kell mutatni az embereknek az embertelenségben. Verseivel, megjelentetett interjúival, önálló estjeivel erre vállalkozott Németh „Nyiba” Sándor.    

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!