Női kézilabda: Megszerezte első győzelmét a Motax Pápa


2013-11-20 13:30:58  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Női kézilabda: Megszerezte első győzelmét a Motax Pápa főképe
A Veszprém megyei első osztályú női kézilabda bajnokság alapszakaszában a Motax Pápa csapata hetedik bajnoki mérkőzését is lejátszotta. A pápai lányok ellenfele a tabella középmezőnyében tanyázó Veszprém volt. Nehezen indult a megyei rangadó, az első öt perc a védekezésé volt, nem rezdültek a hálók, a gólcsendet Németh Éva törte meg. A folytatás sem ígérkezett könnyűnek, mindkét csapat nagyon feszülten játszott, de a mieink jöttek ki jobban a végjátékból, Pilka Szilvia és Széll Anna vezetésével a védekezés nagyszerűen zárt, amelyből Fülöp Petra gyors gólokat lőtt, a félidőben 11:7 állt az eredményjelzőn. A második játékrészben a Veszprém próbálta megnyitni a hatos falat, ám Sárközi Noémi cselei ellen tehetetlenek voltak, a fiatal pápai játékos remekül hozta helyzetbe csapattársait, emellett hétmétereseket harcolt ki. A kevés gólos meccsen a védelemben ezután Széll Orsolya és Horváth Vanda emelkedett ki, elől magabiztosan, hosszú lefolyású támadásokkal tartották meg az előnyt a hazaiak. A végén kissé döcögött a pápai támadójáték, a mieink nehezen kezelték az édes terhet, de így is magabiztosan, végig vezetve tartották itthon a nagyon fontos két bajnoki pontot.

Motax Pápa – Veszprém 20-17 (11-7)

Pápai gólszerzők:
Fülöp Petra 10
Széll Anna 4
Pilka Szilvia 2
Horváth Vanda 2
Németh Éva 1
Sárközi Noémi 1

Kapcsándi Zsolt: Gratulálok a csapatom minden egyes tagjának, még azoknak is, akik ma épp nem lehettek a keret tagjai. Igazi csapatmunka volt ez a siker, amihez minden játékosom munkája ugyanúgy kellett. Nagyon érett már ez a siker, ami úgy érzem áttört egy gátat, amire nagy szükségünk volt már. A lányok minden elismerést megérdemelnek, hiszen sok támadás csapódik le rajtuk, melyekről ők közvetlenül nem tehetnek, ennek ellenére csinálják a dolgukat, soha nem panaszkodnak. Most, amikor a női kézilabda ekkora sikernek örvend, meg kellene teremteni újra egy sikeres városi csapat alapjait. Ezek a lányok időt és energiát nem kímélve küzdenek ezért a nemes célért, járják ezt a nagyon rögös utat. Nem titok, nem bajnokságot szeretnénk idén nyerni, a célunk az volt, hogy egy szinttel feljebb lépjünk, és folyamatos munkával megteremtsük a város női felnőtt csapatát, amely évek múlva akár feljebb is léphet. Nem értékeljük túl a sikert, de azt gondolom, van esélyünk más csapatokat is legyőzni, és ha első szezonunkban a középmezőnyben tudnánk végezni, maximálisan elégedettek lehetnénk. Köszönöm Zöldi Ferencnek és a lányoknak, hogy megtisztelnek a bizalmukkal, és egy ilyen nagyszerű és egységes csapat edzője lehetek.

A csapat november 24-én 11 órától Ajka együttesét fogadja.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!