Gőzerővel zajlik a néptáncoktatás az Erkelben


2013-11-19 19:35:38  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Gőzerővel zajlik a néptáncoktatás az Erkelben főképe
A Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában mindig is nagy hangsúlyt fektettek a nevelők a néptánc oktatásra. Órarend-szerűen Bakó Ildikó és Lendvai Marika már évekkel ezelőtt tanította, s három éve ismét oktatják a diákoknak a néptáncot az intézményben, nagy sikerrel.
- Elsőtől hatodikig, felmenő rendszerben tanítjuk a néptáncot, összesen 12 osztályban, minden héten egy órában. A táncot Müller Zoltán, Müller Sára, Rabi Erika és Vida Anna közreműködésével sajátíthatják el a tanulók. A kisebbek inkább népi játékokat, az ugrós táncokat tanulják, harmadikban a verbunkot is oktatjuk már, valamint a páros táncokat, amit nagyon élveznek a diákok - mondta Müller Zoltán.
A néptáncoktató kérdésünkre hozzáfűzte még azt is, hogy nem titkolt szándékuk, hogy a legtehetségesebb tanulókat a Vadvirág Néptáncegyüttesbe felvegyék.
Müller Zoltán elárulta, a kétévente megrendezésre kerülő év végi kulturális bemutatón egy 360 fős néptánc egyveleget akarnak bemutatni, melyben a zászlóforgatók, a tűzzsonglőrök, erőemelők, tornászok is szerepelnének, természetesen erkeles diákokkal. A város jövőre lesz 800 éves, s ennek kapcsán is szeretnék bemutatni a produkciót.
A jelenet egy vásári forgatag, komédia lenne, címe: Aprók a vásárban. Addig is folyamatosan zajlanak a próbák osztályonként heti egy-egy órában. A főpróbát májusban tartják majd, a bemutató pedig júniusban lesz.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!