Adományokkal segítettek a pápaiak egy madarasi családon


2013-11-19 19:29:42  | cikk: mo  | fotó: Pipók Sándor  | 


Adományokkal segítettek a pápaiak egy madarasi családon főképe
Az önzetlen segítségnyújtás szép példája mellett tett tanúbizonyságot egy fiatal pár Pápán. Szabó Adrienn és párja, Pipók Sándor az egyik országos televíziócsatorna esti műsorában figyelt fel Hajnalkára és a családjára, akik rendkívül nehéz sorsban élnek. A madarasi család számára adománygyűjtésbe kezdtek a fiatalok: Szabó Adrienn az egyik közösségi portálon szólította meg ismerőseit, rokonait, barátait, hogyha módjukban áll, segítsenek az öttagú családon. Három helyszínen gyűjtötték az adományokat, melyek között tartós élelmiszerek, gyermekjátékok, bútorok, tisztítószerek, háztartási cikkek és ruhaneműk is szerepeltek. Az adományokat múlt pénteken pakolták be a kisteherautóba. A szatyrok, dobozok berakodásánál Lili Anna, Adrienn és Sándor nagyobbik lánya is segített. A kislánnyal sokat beszélgetett édesanyja arról, hogy hova kerülnek az adományok, így Lili is szívesen odaajándékozta kirakóját és labdáját a hátrányos helyzetű gyerekeknek.

Adrienn elmesélte azt is, a hétvégén hárman vágtak neki a több száz kilométeres útnak, hogy megörvendeztessék a családot. Párján kívül még Keskeny Barbara, a gyűjtés másik szervezője tartott velük. Megérkezve a madarasi családhoz szívszorító látvány fogadta őket. A háromgyermekes család rendkívül nehéz körülmények között él: házuk omladozik, ablakok, ajtók nincsenek az épületen. A fűtetlen, hideg házban mindössze egyetlen szobában elviselhető a hőmérséklet, ezt a helyiséget egy helyi vállalkozó tette rendbe a család számára. Hajnalka három gyermekével – egy hat, egy négy és egy kétévessel –, valamint férjével él – tudtuk meg Adrienntől. A pápai hölgy beszámolt arról is, az egész család hatalmas örömmel fogadta őket, rendkívül hálásak voltak az adományokért.

Szabó Adrienn érdeklődésünkre elmondta, semmi akadálya, hogy a jövőben is szervezzenek hasonló gyűjtőakciókat, hiszen megszervezni nem nagy fáradság, itt minden köszönet a pápai adományozókat illeti.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!