Struhar góljával továbbjutott a Lombard a Ligakupában


2013-11-19 15:15:41  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: ujszo.com  | 


Struhar góljával továbbjutott a Lombard a Ligakupában főképe
Csak a Lombard Pápa számára volt tét a Ligakupa G csoportjának mai, Ajka elleni mérkőzésén, ugyanis a NB II hatodik helyén álló ajkaiak a Gyirmóttól elszenvedett múlt heti vereséggel már biztosan elbúcsúztak továbbjutási reményeiktől. A csoportban a két továbbjutó helyre még három együttes is eséllyel pályázott, hiszen a mieink 9 ponttal vezették a tabellát, a nyolc-nyolc egységgel rendelkező Gyirmót és Szombathelyi Haladás előtt. Azt biztosan lehetett tudni, hogy a Gyirmót - Haladás párharc győztese ott lesz a legjobb 16 között. Tóth Bálint épp ezért nem bízott semmit a véletlenre, hiszen erős összeállítást küldött pályára, az ajkai stadionban a Markek – Nagy, Supic, Struhar, Németh M. – Quintero, Orosz, Sekour, Szabó O. – Király, Eszlátyi összetétel kezdte a mérkőzést. Már a hatodik percben megrezdült a hazaiak kapuja: egy szögletet Supics csúsztatott meg a 16-oson belül, majd a hosszún érkező Struhar a hálóba bólintott 0-1. A vezetés megszerzése után is a vendégek voltak aktívabbak, ám a félidő felénél magához tért az ajkai együttes és egyre-másra alakította ki helyzeteit, melyek első sorban lövésekben mutatkoztak meg. Ezúttal Markek Tamás védte a pápai kaput, és bizonyított is Tóth Bálintnak és Kovács Lászlónak, ugyanis magabiztosan tette a dolgát. Fordulás után a játék színvonala visszaesett, az ajkaiak nem tudtak helyzetet kidolgozni, a pápaiak kicsit visszavettek az iramból, ez utóbbi nem is tetszett a vezetőedzőnek, aminek bizony hangot is adott, Tajthy-t például 10 perc után lecserélte a mester. A hajrában Király Botond és Lazar Arsic is beköszönhetett volna, de a helyzetek kimaradtak, így az eredmény már nem változott, a Lombard csoportelsőként jutott a legjobb 16 közé. 

FC Ajka – Lombard Pápa 0-1 (0-1) Gsz.: Struhar

FC Ajka: Balogh M. – Domján, Jagodics, Fodor (Pákai, szünetben), Péter – Köles, Hanzl, Kanta – Varga T., Skriba (Meiczinger, 70. p.) – Dancsecs (Lattenstein, a szünetben)

Lombard Pápa: Markek – Nagy, Supic, Struhar, Németh M. – Quintero (’46 Arsic), Orosz, Sekour (’46 Tajthy – ’56 Nagy T.), Szabó O. – Király, Eszlátyi

A G csoport végeredménye:

1. Lombard Pápa 12 pont
2. Szombathelyi Haladás 11 pont
3. Gyirmót FC Győr 8 pont
4. FC Ajka 1 pont

A Lombard Pápa szombaton 18 órától az Újpest vendégeként folytatja a bajnokságot, a találkozót Becséri Dániel vezeti.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!