Ostormenetre várják a jelentkezőket


2013-11-18 16:22:09  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Ostormenetre várják a jelentkezőket főképe
A Hét Csillag Egyesület a 2013-as évben immár negyedik alkalommal tart ostormenetet Pápán, december 31-én, a szilveszteri futás előtt. Az egyesület egy régi magyar hagyományt elevenít fel városunkban.
- A karikás ostor fontos jelképe a magyar kultúrának. Hazánkban használták, mint munkaeszközt, fegyvert és spirituális tárgyat egyaránt. Régebben hagyomány volt jeles napok alkalmával az ostorral való tiszteletadás, csattogtatás, virtuskodás, így tisztítva meg az utcákat és tereket, elűzve minden rossz és ártó gondolatot, lehetőséget adva egy jobb, és boldogabb jövőnek. Ilyen alkalom volt a szilveszter napja is, amikor a fiatalok ostorral hangosan pattogtatva vonultak végig az utcákon, biztosítva a föld és az ég között az egyensúly helyreállítását. Célja nem csak a rossz szellemek elűzése, megzabolázása volt, hanem a lélek emelkedése is. Az ostormenetre mindenkit nagyon sok szeretettel várunk, résztvevőként és nézőként egyaránt – mondta el Pintér Péter, a Hét Csillag Egyesület elnöke.
A résztvevőknek a próbák december 7-én, 14-én és 28-án délután a Hagyományok Hegyén lesznek. Jelentkezés és bővebb információ Pintér Péternél a 06-70/2444-734-es telefonszámon kérhető.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!