Pályázati lehetőségek civil szervezeteknek


2013-11-15 15:01:05  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Pályázati lehetőségek civil szervezeteknek főképe
Megjelentek a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) őszi pályázati kiírásai, amelyek nagy segítséget nyújthatnak a pápai és a környékbeli civil szervezetek számára is – tájékoztatott dr. Baloghné Uracs Marianna, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ (JMSZK) igazgatónője.
– A Nemzeti Együttműködési Alapban öt különböző kollégium hirdetett pályázati lehetőségeket. Mindegyik kollégium esetében működési célokra és szakmai tevékenységre is lehet pénzt igényelni. A pályázati beadási ciklus november végétől december elejéig tart. Ez jó lehetőség a civil szervezetek számára, ugyanis általánosságban 250 ezer forinttól 3 millió forintig terjedő összegre lehet pályázni. Az önerőt akár gyakorlatilag pénz nélkül, önkéntes munka vagy felajánlások formájában is biztosítani lehet ezekhez a pályázatokhoz – tudtuk meg a tapasztalt intézményvezetőtől. Dr. Baloghné Uracs Marianna hozzátette: nem túl bonyolult a pályázatok beadása, de azért, hogy a civil szervezetek minél hatékonyabban tudjanak pályázni, tájékoztatót szerveztek a pályázat beadásával kapcsolatos tudnivalókról.
A JMSZK színházépületében tartott tájékoztatón Varga Endre, a Veszprém Megyei Civil Információs Centrum igazgatója beszélt az érdeklődőknek a NEA pályázati rendszeréről, valamint az új pályázati lehetőségekről. A szakember kérdésünkre elmondta: a Nemzeti Együttműködési Alap kollégiumainak szakmai pályázatai túlnyomó többségben a határon túli magyarsággal való kapcsolatok ápolásáról, a magyarországi civil szervezetek együttműködésének ösztönzéséről, illetve az évfordulókhoz kötődő szakmai rendezvények megvalósításáról szólnak. Emellett a nagyobb lélegzetvételű, egyéb forrásokból nehezen finanszírozható rendezvények lebonyolítására ezúttal is lehet pályázni.
Varga Endre kiemelte, rendkívül fontos, hogy a civil szervezetek megtanuljanak jó projekteket írni. – Nem szerencsés az a gyakorlat, miszerint ha meglátunk egy pályázati kiírást, akkor gyorsan írunk hozzá egy projektet. Az lenne a jó, ha sok-sok projektötlet lapulna az íróasztalunkban, majd egy pályázati kiíráskor csak elővesszük a megfelelőt, és pontosítjuk, kiszélesítjük azt – fogalmazott a Veszprém Megyei Civil Információs Centrum igazgatója.
Hangsúlyozta, a mai világban kizárólag azok a szervezetek tudnak életben maradni, amelyek képesek fejlődni, a fejlődés pedig tanulás árán érhető el. Mint mondta, a Civil Információs Centrum több mint egy éve dolgozik azon, hogy segítséget nyújtson a civil szervezeteknek. A számos, különböző információs szolgáltatásuk között megtalálható egyebek mellett a pénzügyi, a számviteli és a jogi tanácsadás.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!