20 éves a Pápa Városi Televízió


2013-11-15 12:02:55  | cikk: mo  | 


20 éves a Pápa Városi Televízió főképe
20 esztendeje a város szolgálatában. Két évtizedes fennállását ünnepli a Pápa Városi Televízió (PVTV). A város krónikásaként számon tartott intézmény szerényen ünnepel mai műsorával, melyben az aktuális eseményekről készített összefoglalók mellett néhány jókívánság is elhangzik. Varga András érdeklődésünkre elmondta, a születésnapi műsorba illesztve közismert személyiségek mondják el véleményüket a Pápa Városi Televízióról és a hozzá kapcsolódó élményeikről. A főszerkesztő megjegyezte azt is, a szerkesztőség a mai napon egy közös ebéddel és tortával emlékezik meg az eltelt 20 esztendőről.

Technikai újítások, szakmai megújulás, arculatváltások - a Pápa Városi Televízió számos jelentős átalakuláson ment át az elmúlt években. Varga András örömmel beszélt arról is, hogy az elmúlt 10 évben kialakult televíziózási szokásokba kiválóan illeszkedik a PVTV. A szerkesztőség nem arra törekszik, hogy felvegye a versenyt a különféle tematikus csatornákkal, országos televíziókkal. A Pápa Tévének az a feladata, hogy a városról adjon minél gazgdagabb, átfogóbb képet. Varga András úgy fogalmazott, szlogenjük is ezt sugallja: „Tőlünk tudhat meg a legtöbbet a városról, és a város is tőlünk tudhat meg a legtöbbet Önről!”

A főszerkesztő felvázolta az eddig megtett utat. Beszélt arról, hogy 1993-ban még kazettával, magnóval, a város főbb csomópontjairól szolgáltatták az adást, majd 1994-ben nyerték el a sugárzó adóberendezésre kiírt pályázatot. A televízió adása ekkorra már a város határain is túlmutatott. Varga András megjegyezte azt is, a televízió intézményi megalakulása előtt a jelenlegi vezető operatőrrel, Mike Lászlóval heti három híradós anyagot készítettek, melyeket a Magyar Televízió regionális stúdiójának küldtek el felhasználásra. Nem sokkal később, néhány év elteltével már napi híradókat készítettek, kialakult a tematikus műsorrend, s a hétvégi összefoglalók. 
Az intézményvezető kiemelte azt is, csatlakoztak a Helyi Televíziók Országos Egyesületéhez, amely érdekképviseleti-érdekvédelmi szervezet nagy segítséget nyújtott a pályázatok megírásában, és a központi szervekkel történő kommunikációban. A PVTV 1999-ben csatalkozott a Hálózatos Televíziók Szövetségéhez, amely egy újfajta műsorrendet eredményezett: a műsorszerkezet egy filmmel és egy országos hírműsorral bővült. A Hálózat idén év elején megszűnt, a változás azonban problémát nem jelentett, hiszen a városi televízió felnőtt a feladathoz, hogy szerkesztett műsorát a Hálózat kínálta lehetőségek nélkül, napi 14 órában sugározza. 
2013. augusztusa is nagy újdonságot hozott a televízió életében, a digitális sgurázásra történő átállással a nézők sokkal jobb minőségben élvezhetik a PVTV adását. Ehhez kapcsolódóan Varga András hozzáfűzte, kiváló a kapcsolat a Kábelszat2002 Kft-vel, a cég komoly beruházást hajtott végre annak érdekében, hogy a PVTV adását a kábelcsatornán mind analóg, mind digitális formában elérjék a nézők. Szintén előrelépésnek számít a televízió életében az is, hogy egy, a Jókai Mór Városi Könyvtárral közös pályázat keretében a bibliotéka oldalán elérhető lesz a televízió utóbbi 6 évben készült műsora. Az anyagok visszakereshetők és megtekinthetők a honlapon, de jó minőségben meg is vásárolhatók a szerkesztőségben. Ugyancsak a fejlődést szolgálja az is, hogy a Pápa Városi Televízió aktuális műsorai évek óta megtekinthetők a PVTV hivatalos weboldalán.

Varga András a születésnap kapcsán hangsúlyozta, abban bízik, hogy a szerkesztőségben az évek során kialakult jó közösség megmarad, s minél tovább tudnak együtt dolgozni azon, hogy a város hétköznapjait, kultúráját, közéletét, sporteseményeit és érdekességeit minél színvonalasabban mutassák be a nézők számára.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!