Díjkiosztó a városi kispályás labdarúgó csapatoknak


2013-11-14 22:20:19  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Díjkiosztó a városi kispályás labdarúgó csapatoknak főképe
Idén rendhagyó helyszínen, a Perutz Stadion klubházában gyűltek össze a kispályás bajnokság első-, és másodosztályában szereplő csapatok képviselői, hogy a Kispályás Bizottság a legjobbaknak átadhassa a jól megérdemelt serlegeket, érmeket, okleveleket, labdákat. A 2013. évi kispályás labdarúgó bajnokság első osztályának bajnoka a Kiliáni Ördögök lett, a dobogó második fokára az Inter-Thermo Kertváros állhatott fel, míg a harmadik helyet a Spartacus 98 FC csapata szerezte meg, utóbbi gárda a sportszerűségi versenyben négy hibaponttal a rangsor élén végzett. A gólkirályi cím megosztva 39-39 góljuknak köszönhetően Fonnyadt Balázshoz (Inter-Thermo Kertváros) és Pődör Szabolcshoz (Kiliáni Ördögök) került. A másodosztályban az újonc Motax KLBK négypontos előnnyel nyerte az osztályt, a másik újonc Veszélyes Hulladék előtt, a harmadik helyre Nagygyimót ért oda. A gólkirályt a bajnokcsapat adta, Haraszti Tibor 40 alkalommal volt eredményes, a sportszerűségi versenyben hat csapat (Dinamo Pápa, Drink Team-Nagygyimót, Fanatinaikhos FC, FC Dortgrund, Vendéglátó, Veszélyes Hulladék) is büntetőpont nélkül hozta le a szezont. Horváth István sportszervező a szezon értékelésekor úgy fogalmazott, az átszervezés jól sikerült, ezáltal izgalmas küzdelmek folytak a pályán, sikeres idényen vannak túl.
- A két osztályban összesen 162 mérkőzést játszottak a csapatok, szerencsére hétről-hétre gólgazdag fordulókat rendeztek, összesen 1385 gól esett, ami az első osztályban meccsenkénti kilences, a másodosztályban nyolcas gólátlagot jelent. Az első vonalban végig kiegyenlített küzdelmek folytak, míg a második csoportban érdekesség, hogy a két újonc vívott sportszerű harcot az első helyért. A fegyelmezettséggel sem volt sok gond, 16 piros és 11 kék lapot mutattak fel a játékvezetők, ami - ismerve a meccsszámot - elfogadhatónak mondható. Örömteli, hogy mindössze két mérkőzés maradt el, ugyanakkor negatívum, hogy több bajnokit is játékvezető nélkül játszottak le a csapatok, mostanra sajnos tendenciává vált, hogy kevés sípmester működik a pontvadászatban, arra törekszünk, hogy ez a jövő évi bajnokságra megváltozzon.
Az összejövetelen szó esett a következő évi bajnokságról és a városi teremtorna megrendezéséről is, konkrétumok egyelőre nincsenek, de az szinte biztos, hogy jövőre is kiírják a bajnokságot, a téli teremtornák ugyanakkor jelen állás szerint elmaradnak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!