Lapbookokat nyert az Erkel-iskola


2013-11-13 21:01:07  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Lapbookokat nyert az Erkel-iskola főképe
A Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola 4. z osztálya egy országos rajzpályázaton első helyezést ért el. A játék a Gyereketető közösségi oldalán zajlott, és az az osztály nyerte meg, aki a legtöbb szavazatot szerezte a pályaművével, egy kötelező olvasmány feldolgozásáról. Az erkelesek rajzát több százan „lájkolták”, s ennek köszönhetően egy szlovákiai iskolával szemben meg is nyerték a szoros versenyt.  Ma délután ünnepélyes keretek között tartották az eredményhirdetést az Erkel-iskolában, ahol a nyertes osztály egy rövid műsorral, - ami az ikrekről szólt - kedveskedett a verseny szervezőjének, Sárosdi Virágnak.
Kindertné Surányi Lívia osztályfőnök hírportálunknak elárulta, azért indultak a rajzpályázaton, mert az osztályban nagyon sok ügyes kezű kisgyermek van, akik szeretnek rajzolni és rendkívül kreatívak.
- Bálint Ágnes: Labdarózsa című könyvéből egy részletet rajzoltunk, illetve többféle technikát is alkalmaztunk, festettünk, ragasztottunk. Az A4-es nagyságú rajzot együtt készítette az osztály, volt aki rajzolt, volt, aki gyűjtőmunkát végzett, de mindenki részt vett az alkotásban a legnagyobb örömömre. Az interneten bukkantam a pályázati felhívásra, melynek nyereménye az egész osztály számára lapbook munkafüzet. Jelenleg Eric Kastner: Két Lotti című művét olvassuk, ezért azt választottuk lapbooknak.
Sárosdi Virág pszichológus, a verseny szervezője elmondta, a pályázatra 30-40 szebbnél szebb pályamű érkezett.
- A gyerekek elsősorban Móra Ferenc és Bálint Ágnes művekből készítettek illusztrációt. A legjobbak lapbookot nyertek. A lapbook egy kartonmappa, amit a gyerekek töltenek meg színes tudásanyaggal, abban a témakörben, amiben a feldolgozás készül. Lapbook bármilyen tantárgyra készülhet, bármilyen témakörben. Mivel a gyerekek keveset olvasnak, ezért a lapbook nagyon hasznos lehet számukra és a tanító néniknek, s ezáltal az olvasás is nagyobb élmény. A lapbook nagyon hatékony tanulási eszköz, mert a gyerekeket tevékeny tanulásra ösztönzi, sokat színeznek, hajtogatnak, miközben sok képességet is fejlesztünk.
A gyerekek nagy örömmel vették birtokukba és lapozgatták az új lapbookokat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!