Vár a KÖZGÁZ!!!


2013-11-13 20:50:54  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Vár a KÖZGÁZ!!! főképe
Nyílt nap a Pápai Gazdasági Szakközépiskola és Kollégiumban
Ma délelőtt tartotta a 2013/2014-es tanév első nyílt napját a Pápai Gazdasági Szakközépiskola és Kollégium (volt Közgáz). A város elmúlt nyolc évtizedének egyik meghatározó iskolája idén is változatos programmal várta a diákokat és a szülőket.
A nyílt napon Karnerné Pethő Katalin intézményvezető köszöntötte a szép számban megjelenteket, s tartott rövid fényképes előadást az iskoláról, a kollégiumról és az egyes képzésekről.
A Pápai Gazdasági Szakközépiskola és Kollégium képzési struktúráját szakközépiskolai alapképzés, szakképzés és iskolarendszeren kívüli szak- és felnőttképzés alkotja. A 2014/2015-ös tanévben három osztályt szeretnénk indítani. A 9. évfolyamos diákok két szakmacsoport közül választhatnak, a közgazdaság és a kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció szakok közül. Az iskolába felvételi nincs, a tanulók az általános iskolai eredmények alapján, felvételi pontok számításával kerülhetnek be. Mivel a szakképzés átalakult, ezért aki nálunk leérettségizik, gyakorlatilag munkába is tud állni.
A tájékoztató után az érdeklődőknek lehetőségük nyílt különféle szakmai és közismereti tanórák látogatására, s ezáltal bepillantást nyerhettek a jó hírű szakközépiskola oktatási rendszerébe. A szünetekben beszélgethettek a felsőbb évesekkel, s további hasznos információkat szerezhettek az iskoláról.
A soron következő nyílt nap december 4-én, pályaválasztási tájékoztató pedig december 2-án lesz.

Képek:

Közgazdász szakmacsoport:
A pénzügyi-számviteli ügyintéző alkalmas a vállalkozások működésével összefüggő számviteli és pénzügyi feladatok elvégzésében való közreműködésre, részfeladatok önálló elvégzésére. A vállalkozás valamennyi pénzmozgással, illetve a pénzállomány-változással összefüggő nyilvántartásait vezeti, közreműködik az egyes pénzügyi műveletek előkészítésében, lebonyolításában, elszámolásában, kezeli az ehhez kapcsolódó iratanyagokat. Működő gazdálkodó szervezeten belül előkészíti és rögzíti az adott munkahely gazdasági eseményeit a helyi számviteli szabályok szerint, a gazdasági eseményeket kontírozza, a főkönyvi és az analitikus nyilvántartásokat vezeti, könyvviteli feladásokat készít.

Kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció szakmacsoport:

A logisztikai ügyintéző feladata a logisztikai tevékenységek tervezése, lebonyolítása, a logisztikai rendszerrel kapcsolatos vezetői munka támogatása.

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!