Alpha kurzus a református gyülekezeti házban


2010-02-02 23:14:26  | cikk: Tóth Tamara  | 


Alpha kurzus indult ma este 18 órától a református gyülekezeti házban. A kurzus 13 héten keresztül tart és a részvétel ingyenes. Ez a második ilyen tanfolyam a református gyülekezet életében, az első nagy sikerrel zárult, 12 fő kezdte el és 10 fő végezte el a kurzust.

- Két csoport van, akiknek ajánlom, hogy részt vegyenek benne: azok, akik nem nagyon hallottak eddig a keresztyénységről, de szeretne egy kicsit többet tudni róla és azoknak, akiknek volt valamilyen kötődésük az egyházhoz - például megkeresztelkedtek gyerekkorukban - de most szeretnének egy kicsit többet megtudni róla. Nagyon egyszerű témákat dolgozunk fel, teljesen az alapoktól kezdünk: kicsoda Jézus Krisztus, miért halt meg, mi közöm nekem hozzá. Igazából olyan alapvető információkat igyekszünk átadni, ami egy templomba járó embernek tudott információ - mondta ifjabb Márkus Mihály lelkipásztor, a kurzus vezetője.

 Az Alpha kurzus nagyon fontos része a vendéglátás. Már első alkalommal a szervezők terített fehér asztallal várják a résztvevőket.

 - A vacsora arra jó, hogy a fehér asztal mellett amúgy is elkezdenek beszélgetni az emberek és oldja azt a feszélyezett, kényelmetlen hangulatot is, ami az első alkalomkor ki szokott alakulni a résztvevők között, hiszen elvégre idegenek ülnek le egymás mellé beszélgetni. A harmadik alkalomra, ha nem szólnánk nekik, nem állnának fel az asztaltól, mert annyira sok mondandójuk van a másiknak, olyan bizalmi légkör alakul ki - tette hozzá a lelkipásztor.

A kurzus nevét egy könyvről kapta, mely a franchise rendszerhez hasonló módon kapcsolódik, a könyvből és az abban felállított szisztéma szerint tanulnak a résztvevők, akik a tanfolyam elvégzése után oklevelet kapnak.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!