Folytatódik az útfejlesztés Pápa térségében


2013-11-13 14:42:20  | cikk: mo  | 


Folytatódik az útfejlesztés Pápa térségében főképe
Az Új Széchenyi Terv keretében idén 87 milliárd forintnyi forrást biztosítanak a négy-és ötszámjegyű utak felújítására. Az Európai Uniós forrásból Veszprém megyében idén 5,29 milliárd forint értékben 42,8 kilométernyi út felújítására van lehetőség - emlékeztetett dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő.

A jelenleg futó Új Széchenyi Tervben foglalt felújításokon felül azonban most elindult egy 33 milliárd forintos keretösszegű, a nyomvályúk és felületi egyenetlenségek megszüntetését célzó országos program is, melynek köszönhetően további 17 Veszprém megyei útszakaszon összesen 25 kilométer közút rendbetétele valósul meg, mintegy 1,8 milliárd forintból.
Dr. Kovács Zoltán elmondta, a beavatkozások országszerte 287 kritikus állapotú szakaszon javítják a közlekedést, hiszen a felújítás – több esetben – a legveszélyesebb útszakaszokat érinti. A sajtótájékoztatón kiderült az is, a fejlesztések a térségi elérhetőség és a közlekedésbiztonság javítását, a fenntarthatóságot szolgálják az adott helyszínen leghatékonyabban alkalmazható technológiai megoldással.

Pápa térségében hét útszakaszt érint a fejlesztés. Korábban megújult a Pápakovácsi-Kup (Kup átkelési szakasz) és a Pápa-Szilsárkány összekötő útszakasz. Ez utóbbi tekintetében az országgyűlési képviselő megjegyezte azt is, helyreállították a marcaltői Rába-híd és a szanyi ártéri híd közötti 250 méteres területet, amely a korábbi ütemből kimaradt. A fejlesztés további ütemeiben tehát Pápasalamonnál, Külsővatnál, Adásztevelnél és Nagytevelnél, valamint Bakonyjákónál dolgoznak a munkagépek.

A sajtótájékoztatón kiderült az is, a kivitelezői szerződések aláírása után november 4-én Veszprém megyében is megkezdődtek a munkaterület-átadások. A beavatkozások első ütemében kilenc helyszínen jelentek meg a munkagépek. A beruházások legkésőbb jövő tavasszal, 2014. április végéig minden szakaszon befejeződnek.

Dr. Kovács Zoltán újságírói kérdésre válaszolva elmondta, a 83-as számú főút Pápa-Győr közötti szakaszának települési elkerülőutakkal történő felújítása 2015-ben kezdődhet el.  

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!