Orosz villanása három pontot ért a Lombardnak


2013-11-09 18:56:16  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Orosz villanása három pontot ért a Lombardnak főképe
Az OTP Bank Liga 14. fordulójában a Lombard Pápa alakulata Paks együttesét fogadta a Perutz Stadionban. A mieink a debreceni pontszerzéssel kezdenek visszatalálni a bajnokság kezdetén mutatott formájukhoz, míg a paksiak hat meccs óta nyeretlenek, így az előjelek hazai győzelmet sejtettek. A mieinknél Tóth Bálint változtatott a múlt heti kezdőcsapathoz képest, Szabó Ottó betegsége miatt ismét nem állhatott a mester rendelkezésére, Griffiths sérülése után már a cserepadra viszont le tudott ülni, így Eszlátyi bekerült a kezdőbe, a mieink a Szűcs L. – Tóth G., Supics, Rodenbücher, Présinger - Quintero, Sekour, Orosz, Tajthy, Arsic – Eszlátyi kezdővel futottak ki szakadó esőben 600 néző elé. A játékosokat a Pápai Egyesített Labdarúgó Club U-8-as és U-9-es labdarúgói kísérték ki a játéktérre. A bajnoki kezdőrúgását Szabó Erik, az U-15-ös alakulat játékosa végezte el, akit az edzők javaslatára a hónap legjobbjának választottak. Kevés helyzetet jegyezhettünk fel az első negyed órában, ám így is a mieink előtt adódott több lehetőség, előbb Orosz és Arsic távoli lövését kellett Csernyánszkinak védenie, majd Szabó csúsztatását tolta fölé Szűcs. A 17. percben Könyves bal lábas lökete ment el két méterrel a bal kapufa mellett, majd Bartha lövésére kellett Szűcsnek leérnie. A 26. percben Arsic szabadrúgása Quinterón pattant meg, a lecsorgó labda kevéssel ment a jobb kapufa mellé. Fél óra játék után Bartha Tajthy-t lerázva passzolt vissza az alapvonalról, a labdát öt méterre a gólvonaltól Kiss törte el, így odalett a nagy vendéghelyzet. Szünet előtt egy szögletet Tóth fejelt az ötösről a bal kapufára, ezzel a lehetőséggel ért véget az első 45 perc. Fordulás után Sekour szerezhetett volna vezetést a hazaiaknak, Arsic lekészítését 28 méterről bombázta rá, ám Csernyánszki a játékszert bravúrral szögletre tornázta. Elégedetlen volt a támadójátékkal Tóth Bálint, ezért az 57. percben Eszlátyi helyett Keneseit küldte a pályára. A 62. percben megszerezte a hőn áhított vezetést a Lombard, egy mintaszerű kontratámadást Orosz Márk vezetett a jobb oldalon, majd egy szép szólót követően nagy erővel a kapu bal sarkába lőtt 1-0. Bő tíz perccel később Kenesei lábában volt a második gól, azonban a rutinos támadó nagy helyzetben 12 méterről a bal kapufa mellé gurított. A 81. percben érthetetlen jelenet játszódott le Szűcs kapuja előtt, Bori emelésével Simon iramodott meg egy az egyben a kapunk felé, majd öt méterről a lövés helyett a passzt választotta, erre azonban még csapattársai sem számítottak, így odalett az ordító ziccer. Egy perccel később kis híján büntetett a Lombard, Arsic szabadrúgásból a kapufát lőtte telibe. A 91. percben szintén rögzített szituációból Kenesei tekert egy méterrel a jobb felső mellé. A hátralévő három perces hosszabbításban több veszélyes helyzet egyik kapu előtt sem adódott, a Lombard küzdeni akarásból jelesre vizsgázva Orosz Márk újabb remek egyéni villanásával itthon tartotta a három pontot.

Lombard Pápa – MVM Paks 1-0 (0-0) Gsz.: Orosz

Horváth Ferenc: Nehéz szakmáról beszélnem, amikor a támadóim háromszor állnak a kapussal szemben. Az első félidőben eldönthettünk volna a mérkőzést, úgy tűnik, aranyos vesztesek vagyunk, a srácoknak cukorkát meg nyalókát kell venni, mert egyelőre ez a szerep jutott nekünk. Azt mondják, ami nem öl meg az erősít - kivéve a medve, mert az megöl - csináljuk amíg tudjuk.

Tóth Bálint: Kívülről élveztem a mérkőzést, főleg azért, mert a végén 1-0-ra nyertünk. Az első félidőben nem úgy ment a játék, ahogy az bennem lejátszódott, a szünetben volt egy-két kemény szavam néhány játékoshoz. Nem a játék miatt, hanem azért, mert érezhető volt, hogy nem úgy harapnak, ahogy a Kecskemét ellen. Azt mondtam, ez egy egygólos mérkőzés, és ha az ellenfél talál egy gólt, akkor lehet már számunkra nem lesz visszaút. A második játékrészre egy harcosabb csapat ment ki a részünkről, nagyon jó időszakban rúgtuk a gólt, és a szerencse is mellénk állt, főleg Simon ziccerénél. Ne feledjük, tavasszal kétszer is idegenbe megyünk, és annak, hogy a Kecskemétet és a Paksot is le tudtuk győzni itthon, nagyon nagy értéke van.

Lombard Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Supics, Rodenbücher, Présinger - Quintero, Sekour, Orosz (’75 Maksimovic), Tajthy, Arsic (’86 Griffiths) – Eszlátyi (’57 Kenesei)

MVM Paks: Csernyánszki - Bori, Éger, Horváth, Szabó – Fiola (’46 Kecskés) – Könyves (’70 Délczeg), Kiss (’70 Báló), Bartha, Nagy – Simon

A Lombard Pápa november 23-án Újpestre látogat.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!