A petőfis LapTop az ország legszebb lapja


2013-11-09 09:20:01  | cikk: Babos Petra  | 


A petőfis LapTop az ország legszebb lapja főképe
A közelmúltban rendezték meg a 13. DUE Médiatalálkozót, melynek keretein belül hirdették meg a IV. Címlap+Arc diáklap szépségversenyt. A budapesti rendezvénynek az Iskola elnevezésű közösségi tér adott otthont. A megmérettetésre 11 diáklap nevezett, köztük a pápai Petőfi Sándor Gimnázium lapja, a LapTop is, amely elnyerte „Az ország egyik legszebb iskolaújsága” címet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem KÁTÉ nevű lapjával közösen. 
- 11 pályázóból választotta ki a zsűri a legjobb négyet. A legjobb négy között mi voltunk az egyetlen középiskolai újság, a többi mind felsőoktatási intézmény lapja volt. Ezt követően a szerkesztőségek képviselői a helyszínen mutatták be lapjukat néhány percben. A szakmai zsűri a címlapok eredetisége és kreativitása mellett természetesen a szóbeli prezentációt is figyelembe vette az értékelésnél. A zsűrinek a mi újságunkban legjobban a „feleletmentesítő” használata tetszett - mondta Epres Martin főszerkesztő.
Martin hozzá tette még, ő szerkeszti az újságot, ő felel a külalakért, illetve a honlapot is ő szerkeszti. A fiatal fiú szerint a legfontosabb az, hogy a címlap mindig tükrözze azt, ami a lapban szerepel, emellett pedig fiatalos, színes legyen
A Petőfi Gimnázium diáklapja 2001 óta működik, jelenleg 9 aktív szerkesztőségi taggal, Csarmasz Ágnes tanárnő vezetésével. A lap havi, illetve kéthavi rendszerességgel jelenik meg, számos érdekes cikkel, interjúval és fényképpel.
A tanárnő elmondása szerint egy nagyon jó csapattá kovácsolódtak össze a diákok, reméli, ez a jövőben is így marad.
Horváth Dániel, a sportrovat írója érdeklődésünkre elmondta, nagyon szereti az újságírást, a későbbiekben is ezzel szeretne foglalkozni.
- Az írások mindig az iskola aktuális életével foglalkoznak. Legutóbb a sportrovaton belül a honvédelmi versenyről írtam. Általában Koncz János tanár úrral egyeztetek a sport cikkek írásakor, ő sokat segít nekem, valamint az interneten is rengeteget olvasgatok a különböző témákhoz.
A LapTop huszonötezer forintos jutalomban, valamint oklevélben részesült.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!