Mi legyek, ha nagy leszek? – Pályaorientációs rendezvény a sportcsarnokban


2013-11-08 21:41:51  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Mi legyek, ha nagy leszek? – Pályaorientációs rendezvény a sportcsarnokban főképe
Nagy érdeklődés mellett zajlott le a pályaválasztási kiállítás a mai nap folyamán a Városi Sportcsarnokban. A 15. alkalommal megtartott rendezvényt a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja és a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat szervezte azzal a céllal, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson a középiskolák számára, egyúttal megkönnyítse a továbbtanulás előtt álló diákok, illetve szüleik dolgát.
A pályaválasztási kiállítást dr. Áldozó Tamás, Pápa polgármestere nyitotta meg délelőtt. A város első embere beszédében azt tanácsolta a fiataloknak, fontolják meg alaposan, milyen irányt szánnak életüknek, kérdezzék meg szüleiket, barátaikat és mindazokat, akik már részt vesznek középiskolai képzésekben.
– A magyar gazdaságnak szüksége van az önök jó döntésére. Szüksége van az országnak arra, hogy felkészült egyetemisták, főiskolások és jó szakmunkások tömegei dolgozzanak a gazdaság megerősítésén. Tanuljanak nyelveket, legyen magabiztos nyelvtudásuk, mert önökre az a lehetőség is vár, hogy erejüket és tehetségüket kipróbálják külföldön – mutatott rá a polgármester. Hozzáfűzte, aki belevág a külföldi kalandba, ne felejtse el, hogy az út nem egyirányú. – Aki külföldre megy, ahol aztán valami többlettudásra tesz szert, azt hozza haza, és hasznosítsa a magyar nemzetgazdaság, Magyarország javára – fogalmazott dr. Áldozó Tamás.
Ezt követően Katonáné Bellovits Andrea, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója szólt az egybegyűltekhez. Mint mondta, megyénkben hagyományosan Pápa és Veszprém ad otthont a pályaválasztási kiállításnak. – Mindenkinek az életében fontos mérföldkő a pályaválasztás, hiszen ez a döntés alapvetően befolyásolja a későbbi életpályát, és hosszú évekre meghatározza életünket. Ugyanakkor előfordul, hogy nem egy végső döntést, hanem egy irány kijelölését jelenti – hangsúlyozta Katonáné Bellovits Andrea. Megjegyezte: fontos, hogy a tanulók tisztában legyenek saját képességeikkel, készségükkel, érdeklődési körükkel, továbbá megfelelő információkkal rendelkezzenek, ugyanis ezek függvényében tudják helyesen mérlegelni a döntésüket.
– A Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja kiemelt feladatának tekinti, hogy a pályakezdő fiatalok elhelyezkedési esélyeit a lehető legtöbb információval és eszközzel segítse. Ennek keretében rendezzük meg évente a pályaválasztási kiállítást is. Ehhez kapcsolódóan minden évben megjelentetjük az Iskola után – iskola előtt című kiadványunkat, amelyben tájékozódni lehet a megye középfokú oktatási intézményeinek szakmáiról, képzéseiről – tette hozzá.
A pályaválasztási kiállításon 32 Veszprém megyei, valamint 4 megyén kívüli középiskola mutatkozott be a diákok számára.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!