173 millió forint kerülhet a PELC kasszájába


2013-11-06 13:58:38  | cikk: Haraszti Gábor  | 


173 millió forint kerülhet a PELC kasszájába főképe
A 2011-es, a társasági adót érintő változások lehetővé teszik a nyereséges, társasági adó fizetésére kötelezett vállalkozások számára, hogy „adójukkal” a látványsportágak körébe sorolt öt sportág, a labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, a vízilabda és a jégkorong országos szövetségeit, azok tagszervezeteit (vagyis magukat a csapatokat), illetve az említett sportágak fejlesztésében tevékenykedő non-profit szervezeteket támogassa. A támogatásra a társasági adókötelezettség legfeljebb 70 százaléka használható. A támogatott egyesületek így szövetségeiken keresztül és közvetlenül is pénzhez juthatnak, a támogató cégek pedig a rendszerbe épített kedvezményeknek köszönhetően reál hozamot könyvelhetnek el, mindamellett, hogy társadalmilag hasznos tevékenységet támogattak.
A Pápai Egyesített Labdarúgó Club évek óta a támogatóknak köszönhetően sikerrel vesz részt a TAO sporttámogatási programban, nemrég pedig megérkezett az egyesülethez a 2013/14. évi TAO pályázat MLSZ határozata.
- Nagy öröm, hogy még a várakozásunkat is meghaladó összeg összegyűjtésére kaptunk engedélyt. Nagy öröm és ugyanakkora feladat is, melyben mindenkire számítunk, aki tenni szeretne a PELC ifjú labdarúgóiért. A 2013/14-es támogatási időszakra 151.604.046 forint összegig kereshetünk támogatókat, és a 2012/13-as támogatási időszakról fennmaradó 21.425.968 forint összegyűjtésére szintén lehetőséget kaptunk, így összesen 173.030.014 forint folyhat be a Pápai Egyesített Labdarúgó Club számlájára, amennyiben régi és leendő támogatóink ezt lehetővé teszik számunkra – olvasható az egyesület megújult honlapján, a pelc.hu-n,ahol a támogatással kapcsolatos minden további információ fellelhető.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!