Ragtime a gyermekszínházi bérletben


2013-11-05 23:47:30  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Ragtime a gyermekszínházi bérletben főképe
A 2013/2014-es gyermekszínházi bérletsorozat első állomása során egy interaktív zenei utazáson vehetnek részt a Lázár Ervin és a Fekete István bérletesek. Ezúttal a világhírű Budapest Ragtime Band vidám műsorát láthatja és hallhatja a gyermekközönség a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében. A Budapest Ragtime Band tagjai jazz-és klasszikus muzsikusok, akik a hagyományos ragtime zongorajátékot merész ötletekkel és újszerű hangszereléssel ültették át egyedülálló hangzássá. Repertoárjukat képezik jazz és dixiland-örökzöldek, a világon egyedülálló zenei paródiák, ismert slágerek és operák humoros feldolgozásai. A Budapest Ragtime Bandnek nemcsak a ragtime muzsika ápolása és megszerettetése a célja, hanem a közönség mindenkori magas színvonalú szórakoztatása, amelynek soraiban minden korosztály megtalálható.
Gayer Ferenc, a zenekar vezetője, nagybőgős érdeklődésünkre elmondta, Pápán már nem először járnak, és mindig szívesen jönnek vissza.
- A legifjabb közönséget izgalmas zenei kvízjátékkal is várjuk, melynek során a különböző hangszereket és zeneszámokat kell felismerniük. A műsoron végigvonul a zenekarra jellemző humor, vidámság és az igényes szórakoztatás is. Az elmúlt években egyre gyakrabban adtunk koncertet diákoknak, többek között az ifjúsági filharmónia bérletben. Nagyon fontos az ifjúság zenére való nevelése és a muzsika megszerettetése, erre kiváló alkalom ez a koncert.
A zenei utazás során a jazz születésétől egészen a swing-korszakig hallhat részleteket a közönség, de bepillantást nyerhetnek az operába is.
A fergeteges hangulatú koncertet a gyermekek vastapssal és ujjongással díjazták.
Az egy órás zenei élményt a Fekete István bérletesek holnap 14 órától láthatják.
A gyermekszínházi bérletsorozat decemberben folytatódik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!