Mihályfi Ákos világbajnoki bronzéremmel tért haza az Egyesült Államokból


2013-11-03 13:31:32  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Mihályfi Ákos világbajnoki bronzéremmel tért haza az Egyesült Államokból  főképe
Mihályfi Ákos 1982 júniusában a kyokushin karate alapjaival kezdte a küzdősportot, 1987-ben pedig már magyar bajnok lett, majd egyéb okok miatt hosszú időre messzire került a küzdősporttól. Néhány éve Molnár Gábor Brazil Jiu-Jitsu instruktorral való megismerkedése azonban teljesen új irányt mutatott életében, megismerte a Brazil Jiu Jitsu-t. Verseny versenyt követett, Ákos pedig tehetsége folytán olyan szintre jutott el, hogy legutóbb városunkat és Magyarországot is képviselte a kaliforniai Long Beach-en rendezett Master and Seniors World Jiu-Jitsu Championship világbajnokságon. A Kaliforniai Állami Egyetem területén lévő Walter Pyramid 5000 férőhelyes sportcsarnokban nagyon sok induló volt, egyszerre 12 tatamin mentek a mérkőzések, 1781 versenyző regisztrált. Ákos felkészülésében Max Carvalho, a Gracie Barra Hungary vezetője, Molnár Gábor barna öves GB oktató és a pápai Master Judo Team csapata is részt vett, így nyugodtan elmondható, hogy felkészülten, bizakodva utazott Los Angelesbe.
- A hazai edzések során amit elterveztem sikerült megvalósítani, néhány apróbb sérülés (borda, térd) azonban közbejött, ezeket a testrészeket a kinti tréningek során igyekeztem pihentetni, nehogy rásérüljek. A csoportomban kilenc fő indult, a sorsolások folytán nem kellett bemérkőznöm a nyolc közé, a főtáblán erőnyerőként egy amerikai ellenfél ellen kezdtem a küzdelmeket. Nem úgy alakult a meccs, ahogy azt Fekete Sándor barátommal és a többi segítőmmel elterveztük, igaz egy oldalsó leszorítással két pontot szereztem, ezt követően azonban a földön folyt a harc, mely során kifordult a térdem. A szőnyeg széléről sok segítséget kaptam, így a sérülés ellenére két ponttal nyerni tudtam. Ezt követően az orvosi ellátás során visszatették a térdemet, és következett a döntőbe jutásért a mérkőzés. Már a kezdésnél a földre húztam az ellenfelemet, sikerült egy átfordítást csinálni, sajnos a térdem ismét kifordult, és úgy gondoltam az egészségem fontosabb, így kénytelen voltam feladni a meccset, de maximálisan elégedett vagyok a harmadik hellyel.
Mihályfi Ákos elmondta, a verseny után még egy hónapot töltött Los Angelesben, a négy hét alatt sokat pihent és igyekezett megismerni a környéket, sokat turistáskodott. A sportoló bízik benne, hogy térdsérülése rendbejön, és részt vehet a januári lisszaboni Európa-bajnokságon.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!