Óvári Mariann ismét a világ tetején!


2013-10-30 19:40:52  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Óvári Mariann ismét a világ tetején! főképe
A WPC (World Powerlifting Congress) nemzetközi szervezet 30 ország legjobbjainak részvételével Prágában rendezte meg erőemelő világbajnokságát, ahol a -82,5 kilogrammos RAW (fekvenyomó ruha nélküli) kategóriában egy nagyon erős mezőnyben a hét év elteltével a versenysportba visszatérő Óvári Mariannak is szoríthattunk. A pápai sportoló nem titkolt célja a világcsúcs javítás volt, amit már az első kísérletével sikerült elérnie. Mariann elképesztő formában versenyez, hiszen idén közel 10 hónap alatt Európa legjobbja lett, az Egerben rendezett GPC szervezet világbajnoki címét is elhódította, többszörös magyar bajnoknak mondhatja magát, megnyerte az összes Scitec által megrendezett fekvenyomó RAW versenyt, emellett még megjavított három világrekordot.
- A szervezés gördülékeny volt, így nyugodtan, maximális koncentrációval tudtam a versenyre összpontosítani – elevenítette fel a világversenyt a friss világbajnok. A kategória legkönnyebb versenyzőjeként 75,3 kilogrammal mérlegeltem, és nagyon bíztam abban, hogy sikerül elérni a célomat. Már az első kísérletemmel új világrekordot sikerült felállítanom, 115 kilogrammot teljesítve, mellyel 7,5 kilogrammal megjavítottam a korábbi rekordot, melyet egy orosz hölgy tartott. Mivel nagyon kiélezett volt a verseny, így csak találgatni lehetett, hogy az abszolút kategóriában kit szólítanak a dobogó tetejére. Néhány pillanattal később nem is akartam elhinni, hogy a műsorközlő az én nevemet mondja, hihetetlen, hogy ennyi év kihagyás után ismét felértem a világ tetejére, hiszen ez a díj a világ legjobbjának és egyben legerősebbjének jár. Amikor megszólalt a magyar himnusz, eszembe jutott a sok munka, ami nagyon sok lemondással is járt, a családom, akik kibírták a versenyzéssel és a felkészülésemmel járó nehéz pillanataimat, édesapám, aki mindig hitt bennem de már sajnos régóta nem lehet mellettem, de biztos vagyok benne, hogy most fentről is büszke rám. Köszönöm barátaimnak, támogatóimnak, akik mindvégig bíztak bennem és tudták, hogy megcsinálom. Büszke vagyok arra, hogy a mi kis városunkban ennyi kiváló sportoló nevelkedett és sokan értek el világraszóló eredményeket. Végezetül szeretnék köszönetet mondani Farkas Tamásnak, aki hosszú évek óta a felkészítőm és mentorom, nélküle ez nem valósulhatott volna meg.
Mariann hozzátette, célja, hogy minél több fiatallal megismertesse a sportágat és tudását átadva szeretné, ha még több versenyző öregbítené városunk hírnevét. A fekvenyomó hozzátette, a kontinensviadal után sem pihen, hiszen készül a novemberi Brutal Challenge-re, ahol öt tonna (!) felett szeretne nyomni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!