Szép versenysikerek és közös maratoni edzés a Bakony Judo Clubnál


2013-10-30 15:00:21  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Szép versenysikerek és közös maratoni edzés a Bakony Judo Clubnál főképe
A Bakony Judo Club mozgalmas heteken van túl. Október utolsó hétvégéjén Koroncón rendezték meg a hagyományos Tutti Kupát, melyen városunkat 17 judoka képviselte, nem is akármilyen eredménnyel. A versenyen 26 szakosztály 198 versenyzője küzdött három küzdőfelületen, az értékes helyezésekért. A nagy létszámú pápai indulóra tekintettel a Bakonyos versenyzőket ezúttal hat edző kísérte el a megmérettetésre, és izgult értük a tatami mellett. A pápai versenyzők ezúttal sem vallottak szégyent, a végeredmény két arany, nyolc ezüst, és hat bronzérem. Dékány Attila és Kovács Gábor edzők elmondták, az eredményeken felül külön öröm volt, hogy a pápai judokák rendkívül jól küzdöttek, egyre jobb formába lendülnek, ami a jövőt illetően nagy bizakodásra ad okot. Az új dojo adta lehetőségeket kihasználva már most jobb versenyeredmények születnek, de az igazi nagy durranásnak a következő évben kell megmutatkoznia.
A klub következő nagy rendezvénye a Judo Világnapján megrendezett maratoni edzés volt, ahol Pápán sosem látott létszámú sportoló edzett egyszerre, tisztelegve ezzel az alapító, Jigoro Kano emléke előtt. Az eseményre vendégül hívták a Csornai SE, a Dózsa J.J.SE, és a mezőlaki judo tanfolyam minden judokáját, kicsiket és nagyokat egyaránt. Bátran lehet állítani, hogy városunkban ekkora judos esemény még nem volt, az új dojoban 95(!) sportoló gyűlt össze a meghirdetett különleges, maratoni edzésre. A háromórás edzésben a judo minden szekciójába bepillantást nyerhettek a résztvevők, és az őket kísérő családtagok, vendégek. Az ünnepélyes megnyitó után Mezei Lajos egy, a sportágukat és az alapító mester életét bemutató rövid projektoros vetítésével hangolódtak sportolóink az alkalomra, ezt követően már a judoé volt a főszerep, Farkas Zoltán vezényletével a speciális japán gimnasztikával, a taiso nipponnal melegítettek a judokák.
- Az edzők gárdája ezután bemutatta a Kano mester által megalkotott Gokyo rendszert, majd a bemutatás után a résztvevők ezekből a dobásokból gyakoroltak. Ezt követte az idei szlogenhez - az Állhatatossághoz - kapcsolódó verseny, a sportolók két korcsoportban páronként versenyeztek, hogy két perc alatt ki tud több dobást végrehajtani a partnerével. A kellően fáradt judosok a pihenőidőben Pillér Gábor és Mezei Lajos Nage No Kata bemutatóját láthatták, bepillantva egy kicsit a katák világába is. A kata bemutatót követte a földharc technikák bemutatása, gyakorlása, Molnár Gergő és Mezei Csaba egy-egy leszorítást, fojtást, és karfeszítést tanított a 95 sportolónak, majd ezeket a technikákat alkalmazni is lehetett a newaza blokkot lezáró földharc küzdelemben. Az edzés utolsó részében egy önvédelmi technikát sajátíthatott el a csapat, majd a fáradt izmokat egy jóleső nyújtással hozták rendbe, Mezei Gábor irányításával. Nagy öröm volt látni, hogy egyszerre ennyien tudtak együtt sportolni, a rendezvény megmutatta mindenkinek, hogy milyen remek döntést hozott, amikor a judot választotta. Megmutattuk, hogy csodálatos sportunkat egyaránt űzheti kicsi és nagy, fehér öves kezdő vagy fekete öves mester, mindenki talál benne magának motivációt. Örömteli, hogy a háromórás edzésen, annak ellenére, hogy 95 ember edzett egyszerre 210 négyzetméteren egyetlen pici sérülés sem történt – tájékoztatta hírportálunkat Mezei Csaba.
A Bakony Judo Klub edzői ezúton köszönik minden résztvevőnek, hogy jelenlétével megtisztelte az eseményt, és velük együtt emlékezett meg Kano mester születésének 153. évfordulójáról!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!