Zene és tánc a színpadon


2013-10-29 23:03:56  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Zene és tánc a színpadon  főképe
Fiatal, tehetséges színészpalánták vették birtokukba a világot jelentő deszkákat a mai napon a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ (JMSZK) színháztermében, ahol elkezdődött a 18. Zenés Színpadok Országos Fesztiválja, a Scherzo. A kétnapos rendezvényhez immár ötödik alkalommal szólóének-verseny is társul.

A délelőtti megnyitón a jelenlévők megemlékeztek a nemrég tragikus hirtelenséggel elhunyt egykori neves dalszövegíró, rendező és színházigazgató Miklós Tiborról, aki a kezdetektől fogva támogatta a Scherzót, továbbá annak zsűrijét is vezette. Dr. Baloghné Uracs Marianna, a JMSZK igazgatónője köszöntőjében kiemelte: Pápa városa, valamint a helyi művelődési központ mindig nagy örömmel fogadja a tehetséges fiatalokat, és szívesen támogatják a bemutatkozásukat, fejlődésüket segítő rendezvényeket.

A Scherzónak évente felváltva ad otthont Pápa és Békéscsaba. Az országos tehetségkutató fesztivál célja, hogy a fiatalok a zenés színpadi produkciójukon keresztül megcsillanthassák, illetve összemérhessék felkészültségüket, tálentumukat. Mindez remek alkalmat biztosít az ifjú tehetségeknek arra, hogy felhívják magukra a figyelmet, ugyanis a fellépőkről neves, elismert színházi szakemberekből álló zsűri mond ítéletet.

Idén kilenc társulat vesz részt egy-egy zenés, táncos előadással a kuriózumnak számító fesztiválon, a szólóének-versenyre pedig huszonhárman neveztek – tudtuk meg Szanyiné Csepregi Ilona művelődésszervezőtől. Mint mondta, a mindig kiváló hangulatban zajló rendezvény tulajdonképpen színházi fesztivál és megmérettetés is egyszerre, amelyre ezúttal Békéscsabáról, Budapestről, Gödről, Miskolcról és Tapolcáról érkeztek versenyzők, Pápát pedig szólóénekesek képviselik.

A Scherzo eredményhirdetését a tervek szerint szerdán 17 órától tartják, a záróünnepség díszvendége Vikidál Gyula Liszt Ferenc-díjas énekes lesz.

Képek:


Címkék: Scherzo | JMSZK
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!