A játékvezetőt okolja a DVSC a döntetlenért


2013-10-27 12:03:22  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: dvsc.hu  | 


A játékvezetőt okolja a DVSC a döntetlenért főképe
Szombaton az OTP Bank Liga 12. fordulójában a Lombard Pápa kétgólos hátrányt ledolgozva a hosszabbításban mentett pontot a Debrecen ellen. A Loki azonnal a játékvezetőt okolta a vereséggel felérő döntetlenért, melynek hivatalos honlapján adott hangot.
- A televíziós felvételeket visszanézve megállapítható, hogy Szabó Zsolt játékvezető több alkalommal nem állt a feladata magaslatán – írja a dvsc.hu. Három héttel ezelőtt már foglalkoztunk azzal, mekkora hatással lehet egy összecsapásra, ha a bíró vagy asszisztense nem a helyes ítéletet hozza meg egy meccsen. Akkor a Paks elleni bajnokit követően egy elmaradt és egy megítélt büntetőt kértünk számon a sporikon. Szakály Pétert lerántották a tizenhatoson belül, de néma maradt a síp, míg a Rezes László ellen megítélt tizenegyesnél véleményünk szerint, ha volt egyáltalán szabálytalanság, az a tizenhatoson kívül történt. A Pápa elleni találkozót követően sajnos ismét kénytelenek vagyunk foglalkozni a bíráskodással, mert Szabó Zsolt több esetben is csapatunk kárára tévedett, méghozzá az összecsapás végeredményét jelentősen befolyásoló mértékben. Az első félidőben Szakály Pétert nyilvánvaló gólhelyzetben - már csak a kapussal szemben állva - védője hátulról átkarolva akadályozta meg a gólszerzésben, de a büntető és az ezzel járó kiállítás elmaradt. A második félidőben aztán jöttek a mérkőzés alakulását döntően befolyásoló hibás ítéletek. Ne feledjük, még 2-0-ás vezetésünknél Kenesei Krisztián gólja előtt a térfelünk közepén egy szabálytalanságot fújt le a játékvezető és mutatta, hogy mi következhetünk szabadrúgással. Játékosaink erre reagálva meg is indultak az ellenfél térfele irányába, majd a bíró érthetetlen módon - miután a pápaiak végezték el a nekünk megítélt pontrúgást méterekkel előrébbről - mutatta, hogy folytatódhat a játék, ebből született az első pápai találat. Az egyenlítő gólról pedig a felvételek alapján egyértelműen megállapítható, hogy a mérkőzés utolsó percében a vendégek indítása több méteres lesen találta a pápaiak játékosát. Nem játszottunk jól a mérkőzésen, talán az idei leggyengébb formánkat hoztuk, de ennek ellenére is megnyerhettük volna a találkozót, ha nincsenek a téves játékvezetői ítéletek.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!