Gazdag programkínálat a magyar-héten a Fáy Óvodában


2013-10-25 20:37:28  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Gazdag programkínálat a magyar-héten a Fáy Óvodában főképe
A Fáy András lakótelepi Óvodában már hagyomány, hogy az interkulturális program keretében minden hónapban más és más nemzet kulturális elemeivel ismerkednek meg a gyerekek. Így történt ez október 16. és 25. között, amikor is magyar-hetet tartottak az óvodában, október 23-ához kötődően. Morvai Marianna óvodavezető érdeklődésünkre elmondta, a magyar-héten sok színes programmal várták a gyerekeket.
- Az ovisok ismerkedve a különböző magyar ízekkel, süteményt sütöttek, de pogácsát is készítettünk. Természetesen az óvoda is „magyarba öltözött”, a bárányok, puli kutya és egyéb a magyarságot erősítő jelképek tették színessé a falakat. Tartottunk magyar népmese napokat. Az apróságokkal sokat beszélgettünk Magyarországról, a nevezetességekről, az őshonos állatokról. Igyekeztünk egy kirándulással is színesíteni a programot, Magyarpolányba mentünk, ahol szilvalekvár főzés és csuhébaba készítés várt ránk a Művészeti Alapiskola közreműködésével. Láthattunk itt szamarat, juhot, kecskét is. Meghallgattuk a Himnuszt és a Szózatot, valamint sokat beszélgettük az országról. A hét zárásaként a Tánc-Lánc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény táncházzal tette még emlékezetesebbé a magyar-hetet, valamint az óvoda egyik munkatársa kürtöskalácsot sütött. Az ovisok - elmondásuk szerint - nagyon jól érezték magukat az elmúlt napokban. A következő a litván és az amerikai hét lesz novemberben.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!