Nyílt napot szervezett a tűzoltóság


2013-10-25 20:09:22  | cikk: mo  | 


Nyílt napot szervezett a tűzoltóság főképe
Ma több alkalommal szólaltak meg, és törték meg a város halk moraját a tűzoltóság gépjárműveinek szirénái. A fecskendők azonban nem esethez vonultak, csupán bemutató jelleggel álltak fel a parancsnokság udvarán, hogy a kíváncsi tekintetek kívül-belül körbepásztázhassák az izgalmas járműveket. A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ugyanis új eljárás szerint szervez nyílt napokat a helyi katasztrófavédelmi kirendeltségeken. Ebben a hónapban több városi parancsnokság adott lehetőséget arra, hogy érdeklődők és iskolai, valamint óvodai csoportok látogassanak el a kirendeltségre és ismerkedjenek meg a katasztrófavédelem feladatrendszerével, tevékenységi köreivel és természetesen az általuk használt eszközökkel. A mai nyílt nap keretében szinte minden oktatási és nevelési intézményből érkeztek csoportok a pápai tűzoltóságra, így egy nap leforgása alatt közel 500 érdeklődő találkozhatott a lánglovagokkal, és ismerhette meg testközelből technikai-és mentő eszközeiket, valamint gépjárműveiket.

Csillag István, a katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője elmondta, a látogatók elsősorban a tűzoltóság tűzoltási és műszaki mentési szakfelszerelését, a különféle gépjárműveket tekinthették meg, de megismerhették a katasztrófavédelem tevékenységét, beszélgethetnek a tűzoltókkal és fel is próbálhatták a tűzoltófelszereléseket.
A kirendeltségvezető megjegyezte, a nyílt nap nem titkolt célja, hogy a középiskolás korú diákok pályaorientációját befolyásolják, emellett pedig buzdítják őket arra is, hogy közösségi szolgálatukat a tűzoltóságon végezzék. Vannak már ilyen tanulók, hiszen a nyílt nap szervezési munkáiban is több fiatal vett részt, akik az említett keretek között tevékenykednek a parancsnokságon.

A gyerekek és az érdeklődők felmehettek a gépjárművek fedélzetére, így közelről megtekinthették a tűzoltófecskendőt, a vízszállító gépjárművet, az erdőszert, a régi létraszert és itt volt a megyei igazgatóság katasztrófavédelmi-műveleti laborjának gépjárműve, melyet veszélyes anyagok esetén használnak a szakemberek.
Fodor Luca nagyon élvezte a parancsnokságon tett látogatást. Kérdésünkre elmondta, legjobban a tűzálló felszerelések tetszettek neki, sőt fel is próbálhatott egy tűzoltóruhát. Horváth Gergő számára is nagy élmény volt a mai nyílt nap, bár ő már sokat hallott a lánglovagok munkájáról, hiszen édesapja tűzoltó. Ha idősebb lesz, szeretne apukája nyomdokaiba lépni és ezt a nemes hivatást űzni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!