Félmillió forinttal segíti a polgármester az úszóegyesületet


2013-10-25 12:38:23  | cikk: HuHa  | 


Félmillió forinttal segíti a polgármester az úszóegyesületet főképe
A Pápai Úszó Sportegyesület elnökével tárgyalt ma délelőtt Áldozó Tamás polgármester. Az úszók vezetője azért kereste fel a polgármestert, hogy tájékoztassa, az október 28-án kezdődő átmeneti uszodabezárás miként érinti a sportegyesület munkáját. Kertész Attila elmondta, közel harminc sportolójuk van, a kisgyermekek hetente 3 x 1 órában edzenek, a nagyok pedig 5 x 2 órában és hétvégi edzéseket is szoktak tartani. A Pápán víz nélkül maradt úszók most a környékbeli fürdőlétesítményeket keresték meg, hogy az edzésekhez helyet találjanak. Celldömölk, Ajka és Veszprém uszodáival tárgyalnak a lehetőségekről, egyelőre konkrétan még nem tudják, hétfőtől hol lesznek az edzések. Az egyesület elnöke elmondta, a következő hat hetet heti három edzéssel próbálják „túlélni” és bízik abban, hogy a versenyzők tudják vállalni az utazással járó plusz időterhet. Áldozó Tamás megértését fejezte ki az úszók nehézségei miatt, de mint korábban is mondta, a takarékossági intézkedésként bevezetendő hathetes uszodabezárástól nem lehet eltekinteni, ha pedig az edzések idején mégis működtetnék a medencét, az semmiféle megtakarítást nem eredményezne a Pápai Termálvízhasznosító Zrt-nek. A városvezető azonban segítséget kínált sportegyesület munkájához a következő hetekre és polgármesteri keretéből 500 ezer forintot biztosít az utazási költségekre és pályabérletekre. Kertész Attlia köszönettel fogadta az úszók részéről a támogatást, ami - mint mondta - nagy segítséget jelent a mostani helyzetben a munka folytatásának biztosításához. Az elnök azt is hozzátette, a Várkertfürdő is segíti munkájukat a termál területén lévő tornaterem felajánlásával, amit a száraz edzésekhez tudnak használni. Áldozó Tamás a tanácskozáson az úszóegyesület vezetőjével a hosszabb távú tervekről és lehetőségekről is egyeztetett.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!