Őzeket foglaltak le a rendőrök


2013-10-24 20:00:29  | cikk:  | 


A győri Xantus János Állatkertben van jelenleg az a fiatal őz, amelyet a Pápai Rendőrkapitányság nyomozói 2013. október 22-én délután foglaltak le egy bakonyszentiváni lakostól.

A Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai egy terménylopásról érkezett bejelentés miatt vonultak ki Bakonyszentivánra 2013. október 22-én, a délutáni órákban. Az ügyben végzett adatgyűjtés során tudomásukra jutott, hogy a település egyik lakója a közelmúltban befogott egy fiatal őzsutát, amit értékesíteni kíván. A nyomozó és bűnügyi technikus ezt követően a megjelölt lakóházhoz mentek, ahol ugyan senkit nem találtak otthon, ám az utcáról is látták a kertben sétáló, megközelítőleg 7-9 kilogrammos őzet. Az időközben haza érő egyik családtag elmondta, hogy az állatot egyik hozzátartozója hozta magával néhány hónapja. A rendőrök a vadat lefoglalták, majd a győri állatkertbe szállították. Befogásához állatorvos segítségét vették igénybe.

Időközben gyanú merült fel arra, hogy egy másik bakonyszentiváni család is őzet tart otthonában. Az ingatlan tulajdonosa az odaérkező nyomozónak önként megmutatta a hátsó udvarban lévő 2 év körüli, jól fejlett állatot, továbbá elmondta, hogy azt 2 évvel ezelőtt találta a közeli szőlőhegyen. Ezt az őzet helybenhagyólag foglalták le a rendőrök, vadasparki elhelyezése jelenleg folyamatban van.

Az őzeket befogó két férfi ellen lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Pápai Rendőrkapitányság

Képek:

nincsenek képek