Ülésezett a Cigány Kisebbségi Önkormányzat


2010-02-01 20:19:32  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Ülésezett a Cigány Kisebbségi Önkormányzat  főképe
A házasságkötő teremben ma délelőtt 9 óra 30 perckor kezdődött el a Pápa Városi Cigány Kisebbségi Önkormányzat (PVCKÖ) soron következő ülése. Az ülésen megjelent: Kozák János, Ifj. Kozák János, Csányi Géza és Holdosiné Bánhegyi Ildikó, így a testület határozatképes volt. Csányi Gyula igazoltan hiányzott. Az első napirendi pont a 2009. évi költségvetésről szóló többször módosított 3/2009.(1.26.) PVCKÖ rendelet újabb módosítása volt. A módosításra azért volt szükség, mert az állami költségvetésből a felosztásokat követően 4000 forint támogatás érkezett a kisebbségi önkormányzat számlájára, és így szükségessé vált az összeg hivatalos helyét meghatározni a PVCKÖ költségvetésében. A 4000 forintot a működési költségekhez írták be. A testület egyhangúan elfogadta a módosítást. A második napirendi pont a 2010. évi költségvetés jóváhagyása volt. A kisebbségi önkormányzat 565 730 forint állami támogatásban részesül a 2010. évben, ez a támogatás csak a működési költségekre nyújt fedezetet, a feladat alapú támogatások meghatározása országos szinten még hátra van. Az állam által biztosított összeg kiegészül az előző évi pénzmaradvánnyal, 169 000 forinttal. Így összesen 2010 évre 734 730 forint működési támogatással bír a PVCKÖ.  A testület ellenszavazat nélkül jóváhagyta a költségvetést. A harmadik napirendi pont a 2010. évi programok tervezete, a munkaterv elfogadása volt. Itt megemlítették a Jókai Mór Művelődési Központ nyertes pályázatát, a TUDÁS-SZÍN-TÉR projektet, melynek keretén belül számos kisebbségi program valósult már meg. Idén megrendezik az első Országos Cigány KiMitTud?-ot és Sportnapot, továbbá a hagyományosnak nevezhető pedagógus napot és a gyerek napot is. A KiMitTud?-ra az Országos Cigány Önkormányzat 30 millió forintot különített el a költségvetésében. A napirendi pontot minden megjelent támogatta. A vegyes ügyekben felmerült Kolompár Antal „lejárató hadjárata” a PVCKÖ képviselőtestületének tagjai ellen, amely már a rágalmazás kategóriáját is meghaladva rendőrségi feljelentésig fajult; a jelenlévők megtárgyalták az esetlegesen megteendő jogi válaszlépéseket a negatív kampányra.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!