Judo: Tóth Dorottya országos bajnok


2013-10-22 17:17:08  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Judo: Tóth Dorottya országos bajnok főképe
Hétvégén a ceglédi Városi Sportcsarnokban rendezték meg a diák ’A’, ’B’ korosztály országos bajnokságát. A két korosztályban (2001-2002-ben születettek) 329 diák küzdött az egyedi érmekért, amelyeket a 60 éves fennállását ünneplő Magyar Judo Szövetség kizárólag erre az alkalomra készítettet. A diák ’A’ országos bajnokságon a pápai Bakony Judo Klub 12 éves judokája , Tóth Dorottya élete eddigi legnagyobb sikerét érte el, bajnoki aranyat szerzett! A -56 kg-os kategóriában a súlycsoport legkönnyebb versenyzőjeként pécsi, budapesti, mátészalkai, és százhalombattai ellenfelekkel kellett szembenéznie. Az eredmény négy mérkőzésből, négy ippon győzelem. Az érmeket a diákok Ungvári Miklóstól a sportág többszörös Európa bajnokától, olimpiai ezüstérmesétől, VB bronzérmesétől vehették át.
- Külön öröm volt Dorottya edzőinek, hogy nem egysíkúan versenyezve győzött, hanem győzelmei között volt leszorítás, karfeszítés, és dobástechnikára kapott ippon. Dóri egyébként igazi judos családból származik, édesapja Tóth Norbert harmadosztályú bíróként tevékenykedik, testvére Martin versenyez, míg kishúga Fruzsina 3 és fél évesen is már rendszeresen edz anyukája, Tóth Éva segítségével. Dorottya remek szereplését látva az Észak Dunántúli Régiós csapatba is beválogatták a régió vezetői, ebben a versenyben is aranyérmet akasztottak a nyakába. A siker egyik oka lehet, hogy a Bakony Judo Klub versenyfeltételei az új dojoban lényegesen javultak, az új kibővített edzői team pedig képes arra, hogy egy-egy versenyzővel egyénre szabottan foglalkozzon. Dórit a versenyekre Végh József vezetőedző irányításával, Dékány Attila, és Kovács Gábor edzők készítik fel, akik ezúton is köszönik edzőkollégáik segítségét – tájékoztatta hírportálunkat Mezei Csaba, a klub edzője, aki hozzátette, a Magyar Judo Szövetség által meghirdetett Judo Világnapja rendezvényhez a Bakony Judo Klub is csatlakozott. Október 28-án 17 órától egy háromórás különleges edzést tartanak, amire vendégül hívták a Pápai SE, a Dózsa József Judo SE, a Csornai SE, valamint a mezőlaki csoport judokáit. A résztvevő sportolók jelenlétükkel emlékeznek meg az alapító, Jigoro Kano születésének 153. évfordulójáról.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!