Krúdy Gyulára emlékeztek a Petőfiben


2013-10-21 21:22:10  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Krúdy Gyulára emlékeztek a Petőfiben főképe
A Petőfi Sándor Gimnázium mindig is nagy hangsúlyt fektetett az évfordulók és a jeles napok megünneplésére. Így történt ez ma is, amikor is Krúdy Gyula születésének 135. évfordulóján tartottak szavalóversenyt, felolvasó délutánt az intézmény könyvtárában, melyet az iskola humán munkaközössége szervezett.
- Az évfordulók mindig azt jelentik, hogy megemlékezünk jeles költőinkről, íróinkról. Krúdy a középiskolában tananyag, de csak röviden foglalkozunk vele. Igyekeztünk a monumentális életművében, ami a mai napig feldolgozatlan, Szindbád történetei közül kiválasztani azt, ami a kisdiák Krúdyhoz kapcsolódik, amikor Podolinban diák volt. Ez azért is érdekes, mert azalatt a három év alatt fogalmazta meg magában, hogy az ezeregy éjszaka hajósához hasonlóan szeretne utazásokat tenni a képzelet világába. Ez aztán az egész pályáját végigkíséri, az álomvilág, a valóság keveredése. A tanulóknak az Ifjú éveket kellett kötelezően előadniuk, valamint egy szabadon választottat - mondta Kerpel Péterné, a humán munkaközösség vezetője.
A délutánt színesítette még a 12. osztályosok Krúdy: Szindbád című műve részleteinek felolvasása és a Várkonyi: Szindbád című filmjéből készített rövid összeállítás. Néhány ügyes kezű petőfis diák rajzot is készített a mai napra, Utazások a képzelet hajóján címmel. A szavalatokat Bognár József nyugalmazott igazgató, a zsűri elnöke, valamint Bognár Anita és Csarmasz Ágnes tanárnők értékelték. A diákok emléklapban és petőfis évkönyvben részesültek.  

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!