Egy szerelem története - A Szív hídjai a pápai színházban


2013-10-21 19:04:38  | cikk: mo  | 


A romantikus filmek kedvelői előtt nem ismeretlen a Madison megye hídjai című Robert James Waller-regény filmváltozata, a Meryl Streep és Clint Eastwood főszereplésével forgatott mozi, a Szív hídjai, mely az évek során meghódította az egész világot. A felkavaró szerelmi történetből az Orlai Produkció bemutatásában Novák Eszter színdarabot rendezett. A szerelmeseket Udvaros Dorottya és László Zsolt alakítja. Szívük tegnap a pápai közönség előtt is egymásra talált.

A négyszereplős darab egy sírig tartó, titkos szerelem története, mely az 1960-as éves Amerikájában játszódik. Az Olaszországból Amerikába költözött nő feleségként és anyaként éli hétköznapjait egy farmon, míg váratlan találkozása a National Geographic fotósával fel nem kavarja az unalmas mindennapokat. A váratlan találkozásból szerelem lesz, de a sors csupán négy napot adott az érzelmek teljes átélésére.

László Zsolt, a szerelmes fotográfust alakító színész azt hangsúlyozta, természetesen felmerülhet a kérdés, hogy egy filmből készült színdarab esetében mennyire lehet elvonatkoztatni az eredeti alkotástól. A színművész hozzátette, számos közönségtalálkozó azt igazolta vissza, hogy akik látták a filmet, nekik sem jutott eszükbe a korábbi alkotás, hiszen a darab egészen más élményt adott számukra.
László Zsolt a darab kapcsán elárulta azt is, a próbák során igazán mélyre ástak a lelkükben, átbeszélték a történet pszichológiai hátterét és merítkeztek egymás tapasztalataiból is. A négyszereplős darabban Szamosi Zsófia és Chován Gábor játssza az olasz hölgy, Francesca két gyermekét, akik édesanyjuk naplója nyomán ismerik meg a reménytelen szerelmi történetet. László Zsolt szerint a két gyermek számára e megismerés egy megtisztulási folyamat. A történetnek viszont két vesztese van: a férfi és a nő. Nehéz lenne megítélni, hogy melyiküket éri nagyobb szomorúság, hiszen szerelmüket el kellett fojtaniuk – fogalmazott a színész.

László Zsolt hozzátette, a Szív hídjai megmarad a realitások talaján, nem sugall eltúlzott érzéseket, és elgondolkodtat. A darab üzenete nem más: mint megélni a pillanatot, és minden körülmények között megragadni az alkalmat. Természetesen ez személyiségfüggő és nem feltétlenül tudja mindenki alkalmazni, de törekedni kell rá – emelte ki a színész.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!