Két hónapra bezár a Várkertfürdő uszodája


2013-10-21 18:41:04  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Két hónapra bezár a Várkertfürdő uszodája főképe
A Várkertfürdő hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint az intézmény uszodája október 28-tól december 20-ig zárva tart, a termálfürdő és a gyógyászat ugyanakkor változatlan nyitvatartással várja vendégeit. A döntést a Várkertfürdő látogatottságának folyamatos csökkenésével, a bevételek visszaesésével magyarázza a vezetőség. A legutóbbi képviselő-testületi ülésen a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. elmúlt időszakban végzett tevékenységéről, gazdálkodásáról számolt be Kovács Antal elnök-vezérigazgató, aki többek között elmondta, a zrt. üzemeltetésében álló Várkertfürdő látogatottsága csökkenő tendenciát mutat, ezt számokkal is szemléltette: 2004-ben több mint 350 ezer fő fordult meg a fürdőben, míg 2012-ben közel 250 ezer főre csökkent a vendégek száma. Kovács Antal szerint ennek több oka van. Meglátásai alapján ezek közé tartozik, hogy a nyitás után még kiemelt érdeklődés övezte az idén 10 éves Várkertfürdőt, azóta pedig több fürdő is létesült a környéken, ráadásul csökkent a fizetőképes kereslet. A vezérigazgató és dr. Áldozó Tamás is egyetértett abban, a marketingen lehet és kell erősíteni, és a várost minden lehetséges téren népszerűsíteni kell. A most meghozott - az uszoda átmeneti bezárását jelentő - határozat értelmében a Pápai Úszó Sportegyesület, a korosztályos vízilabda csapatok, az általános és középiskolák sem használhatják a medencéket.
- Mindenképpen szeretném hangsúlyozni, hogy átmeneti bezárásról van szó - mondta el érdeklődésünkre Kovács Antal, a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. elnök-vezérigazgatója. A Várkertfürdő vendégforgalmának csupán 10-15 százalékát bonyolítja le az uszoda, a fennmaradó részt a termálfürdő illetve nyáron a strand adja, ugyanakkor a bevételekből minden harmadik forint az uszoda fenntartására és üzemeltetésére megy el. Hozzátette, Magyarországon a nagy fürdőket kivéve egy sincs, amelyik a termálfürdő mellett még uszodát is fenntart, olyanra pedig egyáltalán nincs példa, hogy emellett még hitelét is pontosan tudja törleszteni. A zrt-nek olyan bankhitel törlesztési kötelezettségei vannak - mintegy hetven millió forint értékben -, amit csakis takarékossággal tud kifizetni. A megoldás az lehet, hogy a tulajdonosok - az önkormányzat és a magyar állam - stabilizálja a működést úgy, hogy ne kelljen minden harmadik forintot az uszoda működtetésére fordítani. Természetesen azon vagyunk, hogy minél többen látogassanak el hozzánk, az őszi termálszezonra pápai és környékbeli vendégeinknek különféle kedvezményekkel készülünk, marketingpolitikánk nagyban attól függ, hogy a tulajdonosok hogyan döntenek a további működést illetően. Kovács Antal hozzátette, a Dunántúl legkedvezőbb jegyáraival várják a vendégeket, emellett rendszeresen hirdetnek akciókat, ám az elmúlt években ezek nem jártak jelentős létszámnövekedéssel, ezáltal a bevételnövekedés is elenyésző volt.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!