Hét órás íjászverseny


2013-10-20 14:21:14  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Hét órás íjászverseny főképe
A Hagyományok Hegye Egyesület a tavaszi sikeres verseny után folytatta hét órán át tartó íjászpróbáját. A megmérettetés során hét íjász páros, hét óra hosszan, folyamatosan (legfeljebb 1 perc alatt leadott) hét lövéses sorozatokat lőtt, a 21 méter távolságban lévő középpontosan elhelyezett 7, 21, 49 centiméteres értékelhető körátmérőjű célokra. A Hagyományok Hegyén kitűnő időjárási körülmények között zajlott a verseny, melyen a Delta Íjászegyesület valamint annak utánpótlás szakága, a Hagyományok Hegye Egyesület, a Kassai Lovasíjász Iskola, a komáromi Erődváros Íjászegyesület valamint a Hét Csillag Egyesület két párossal vett részt. Koloványi Attila szervező elmondta, a hét óra alatt az íjászpárosoknak a fizikai felkészültség mellett a mentális erejükről is tanúbizonyságot kellett tenni.
- Az íjászat szóló sport, mi ezzel a versennyel megpróbáljuk egy olyan ágát is bemutatni, mely során két íjász egymásra figyelve együtt dolgozik és közös pontszámot elérve próbál minél jobb eredményt elérni. A tavaszi tapasztalatok azt mondatják velünk, hogy a hatodik óra a vízválasztó, onnantól lassult a tempó, taktikázni ilyen hosszú versenynél nem nagyon lehet, de nem is az eredmény a legfontosabb, hanem az, hogy közösségben vagyunk és együtt kiálljuk ezt a próbát. A lovasnomád népekre jellemző történelmi íjakkal lövünk, a hagyományőrzéshez többen azzal is hozzájárultak, hogy viseletben vesznek részt a bajnokságban.

A versenyen 183 hét vesszős sorozatban párosonként 1281 nyilat lőttek ki a versenyzők.

A helyezések:

1. Gyenge Csaba, Mészáros Sándor (Delta Íjászegyesület Pápa)

2. Rajka Norbert, Rémiás György (Erődváros Íjászegyesület, Komárom)

3. Németh Attila, Tóth Gergely (Kassai Lovasíjász Iskola, Németh Törzs, Pápa)

4. Kiss Csaba, Maradics Imre (Hagyományok Hegye Egyesület, Pápa)

5. Rajnai Renáta, Pintér Péter (Hét Csillag Egyesület, Pápa)

6. Kovács András, Koloványi Attila (Hét Csillag Egyesület, Pápa)

7. Megyeri Eszter, Sághi Tamás (Delta Íjászegyesület, utánpótlás szakág, Pápa)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!