Schwetzingenből érkezett adomány a városnak


2013-10-18 13:06:27  | cikk: mo  | 


Schwetzingenből érkezett adomány a városnak főképe
Több együttműködő szervezettel – körtük három külföldivel – ápol kiváló kapcsolatot Pápa Város Önkormányzata, mely együttműködés révén a városnak számos lehetősége nyílik arra, hogy a hátrányos helyzetben élő családokat, rászorulókat a rendszeresen nyújtott szociális juttatások mellett adományokban részesítse. Ezen partnerek közül a scwetzingeni kapcsolat már több mint két évtizedes. A németországi városban működő Partnervárosi Kapcsolatok Egyesülete szervezésében ma délelőtt több tonna adomány érkezett Pápára.

Kollányi Gábor, a partnerkapcsolatokért felelős egyesület elnöke elmondta, az adománygyűjtő felhívásokat Németországban rendkívül komolyan veszik, egy-egy akció során hatalmas mennyiségű adomány érkezik a szervezet raktárába. A segítőkészség hosszú évek óta töretlen. Így kerülhetett Pápára az a nagy mennyiségű szállítmány is, mely háztartási textíliákat, ágyneműket, férfi és női ruhaneműket, gyermekruhákat és játékokat, valamint orvosi segédeszközöket tartalmazott. 
- Két részből állt össze a szállítmány: egyik része családoktól, magánkézből érkezett, a másik pedig áruházak, üzletek raktáraiból került ide, olyan termékek, amelyek apróbb hibával rendlekeznek, vagy csupán kimentek a divatból és már nem tudták eladni őket – fogalmazott Kollányi Gábor.

A Partnervárosi Kapcsolatok Egyesületének szervezésében ebben az évben már harmadik alkalommal érkezett adomány a városnak. 
A textíliákat és egyéb ruhaneműket folyamatosan szállítják be az ESZI Családsegítő Szolgálatához. A vezető családgondozó elmondta, előzetes bejelentkezés után heti két alkalommal válogathatnak a rászorulók az adományok közül a Barát utca 11-ben. Maródiné Győrffy Viktória hozzátette, népszerű a ruhaosztás a hátrányos helyzetben élők körében, nagy a kereslet az adományokra.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!