Kerekasztal a gyermekekért - Ülésezett a HEP munkacsoportja


2013-10-17 21:02:02  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Kerekasztal a gyermekekért - Ülésezett a HEP munkacsoportja főképe
A Pápa Város Önkormányzata HEP Gyermek esélyegyenlőség munkacsoport a „Kerekasztal a gyermekekért” elnevezésű fórum első rendezvényét tartotta ma délután a Városházán. Az összejövetel témája a „Kommunikáció a gyermekek esélyegyenlőségét segíteni kívánó szakemberek és szolgáltatók között” volt. 
A fórumon a „Veszprém Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálata gyermek és családvédelemben való közreműködése a fiatalkori bűnelkövetővé válás megelőzése érdekében” címmel tartott előadást Perger Orsolya. A tájékoztató „Az áldozattá válás megelőzését és az áldozatsegítését szolgáló Veszprém megyei komplex rendszer működtetése a társadalmi kohézió erősítésével” című TÁMOP pályázat keretében valósul meg.
Ezt követően Nagyné Holczinger Csilla gyámhivatalvezető tartott előadást „Közös nyelvrendszer használata, fogalmak értelmezésének pontosítása” címmel a megjelenteknek.
Csákvári Judit, a munkacsoport vezetője érdeklődésünkre elmondta, a HEP intézkedési terveket is megfogalmazott minden munkacsoport területére. A mai fórumon célja, hogy egységes nyelven tudják ezt alkalmazni, mindenki el tudja mondani az ötletét, kérését, elképzelését.
A fórumon olyan szakemberek vettek részt, akik gyermekek között dolgoznak, valamint az óvodák, iskolák és a Kánaán-Ház képviselői, a gyermekjóléti szolgálat és a családsegítő szolgáltatás munkatársai, a gyámhivatal, háziorvosok és védőnők.  

Képek:

Pápa Város Önkormányzata 2013. július 4-ei ülésén fogadta el a HEP-et (Helyi Esélyegyenlőségi Programot), melynek küldetése, hogy megakadályozza az emberek elleni bármilyen diszkriminációt faji vagy etnikai származásuk, vallásuk, hitük, fogyatékosságuk, életkoruk vagy szexuális orientációjuk alapján. Az esélyegyenlőség minden ember számára fontos érték. A cél, hogy mindenkinek esélye legyen a szolgáltatásokhoz való hozzáféréshez. A Helyi Esélyegyenlőségi Program jogszabályoknak megfelelő kidolgozása érdekében 2012. május 14-én tartotta alakuló ülését a Helyi Esélyegyenlőségi Fórum. Az ülésen a következő munkacsoportok kialakításáról döntöttek a tagok: Mélyszegénységben élők és romák helyzete munkacsoport, vezetője Benecz Rita Emberi Erőforrás Osztályvezető, Gyermekek helyzete, esélyegyenlősége, gyermekszegénység munkacsoport, vezetője Csákvári Judit, a Pápa Városi Óvodák intézményvezetője, Nők helyzete, esélyegyenlősége munkacsoport, vezetője Vargáné Maurer Ilona, a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő ápolási igazgatója, Idősek, fogyatékkal élők helyzete, esélyegyenlősége munkacsoport, vezetője Szalainé Tihanyi Andrea, az ESZI intézményvezetője.

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!