„A szegénység elleni küzdelem világnapjának a hétköznapokban való helytállás ad tartalmat” - Újabb EU-élelmiszersegély érkezett Pápára


2013-10-17 13:43:03  | cikk: mo  | 


„A szegénység elleni küzdelem világnapjának a hétköznapokban való helytállás ad tartalmat” - Újabb EU-élelmiszersegély érkezett Pápára főképe
Újabb élelmiszercsomagot vehettek át a kisnyugdíjasok és a létminimum közelében élő családok a mai nap folyamán. Az EU-élelmiszersegély Pápára juttató Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és Pápa Város Önkormányzata között nyolc éve kiváló az együttműködés – hangzott el az élelmiszersegély-osztás közben tartott sajtótájékoztatón. Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója azt közölte, 400 magyarországi településen rendszeresen osztanak élelmiszer-adományokat, idén összesen 1800 tonna alapvető élelmiszerhez jutnak a rászorulók. Az Európai Unió által finanszírozott EU-élelmiszersegély Programot a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal szervezi. Az országos program keretében az EU-s forrásból előállított élelmiszereket az MVH a vele – nyertes pályázat alapján – szerződött segélyszervezetek közreműködésével juttatja el a magyarországi rászorulók részére. Az Ökumenikus Segélyszervezet hatodik éve vesz részt az EU-élelmiszersegélyek kiosztásában, s tevékenysége kiterjed az ország összes megyéjére – derült ki a sajtótájékoztatón.

Lehel László kiemelte azt is, az országos segélyprogram jelentőségét jól jellemzi, hogy az idei évben kiosztandó 1800 tonnával együtt a segélyszervezet 8 esztendő leforgása alatt összesen mintegy 13.500 tonna élelmiszert juttat 4 milliárd forint értékben 610 település 2 millió rászorulójához.

Pápán 2000 csomagot vehetnek át az érintettek, melyek darabonként mintegy 6200 forint értékűek. Az egységcsomagok lisztet, tésztát, citromos omlós kekszet és nyírfacukrot tartalmaznak. Az élelmiszercsomagok szétosztását 2008 óta az Egyesített Szociális Intézmények munkatársai és önkéntesei végzik. Maródiné Győrffy Viktória vezető családgondozó érdeklődésünkre elmondta, 11. alkalommal végzik az EU-élelmiszersegély szétosztását, néhány év leforgása alatt több mint 150 tonna élelmiszercsomagot nyújtottak át a hátrányos helyzetben élőknek.

Az élelmiszerosztáson részt vett dr. Áldozó Tamás is. A polgármester elmondta, a rendszeresen természetben és pénzben nyújtott ellátásokon kívül több alkalommal nyílik lehetősége a városnak arra, hogy egyéb adományokkal segítse a rászorulókat. Az Ökumenikus Segélyszervezeten kívül három külföldi együttműködő partner folyamatos támogatására is számíthatnak. A Ian Kattenberg nevével fémjelzett kampeni, és a német testvérvárosban indult, schwetzingeni kapcsolat révén holnap újabb adományokat vehet át a város. Míg a szintén gyakorta Pápára érkező Klaus Blos, a Teuton lovagrend nagymestere által eljuttatott adományok ugyancsak jó helyre kerülnek – fogalmazott a polgármester, majd hozzátette, fontosnak tartják, hogy az adományozó meggyőződhessen arról, a közreműködésével Pápára érkezett adományok gazdára találnak.  Áldozó Tamás beszélt arról is, szembe kell nézni a problémákkal és vállalni kell, hogy sok család van, akiknek szükségük van a támogatásra. A városvezetés azon dolgozik, hogy az ő számuk kevesebb legyen, de még sok a teendő – mondta el a polgármester, majd köszönetét fejezte ki a segélyszervezet vezetőjének és az adományosztást lebonyolító munkatársaknak, önkénteseknek.  

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!