Iskolaigazgató részvételével folytatódott a Kiliáni beszélgetések


2013-10-16 23:05:16  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Iskolaigazgató részvételével folytatódott a Kiliáni beszélgetések főképe
Horváth Attila, a Weöres Sándor Általános Iskola igazgatója volt a nyári szünetet követően ma délután folytatódó Kiliáni beszélgetések aktuális vendége. A rendezvénysorozat évadnyitó alkalma a korábbiakhoz hasonlóan kötetlen, jó hangulatú beszélgetést eredményezett a Szent József-kápolna és közösségi házban.

A Kiliáni beszélgetések vendégétől megtudtuk, 1987-ben költözött az akkori Kilián György-lakótelepre, és azóta is szeret itt élni. Horváth Attila kifejtette, a lakókörnyezetéből leginkább a közösségi életet, a közösségi szellemet hiányolja. Véleménye szerint ez nem a lakótelep hibája, sokkal inkább a felgyorsult, rohanó életmódunké és a körülöttünk zakatoló világé, ráadásul manapság a közösség helyett az egyén, az individuum áll a középpontban. Mint mondta, ezen a sport és a kultúra közösségkovácsoló erejével lehetne változtatni, de a helyzetet jelentősen bonyolítja, hogy a jelenlegi életünkben nagyon kevés idő jut ezekre a dolgokra, a közösségi életre.

Horváth Attila szeptemberben a harmincadik tanévét kezdte meg a Weöres-iskola pedagógusaként, és a huszadikat a tanintézmény igazgatójaként. A közösségépítést kiemelten kezeli az iskolájában, és úgy érzi, jelentős sikereket tudhat maga mögött ezen a téren.
– Jó érzésekkel gondolok vissza a Weöres Sándor Általános Iskolában töltött eddigi három évtizedemre. Egy kiváló közösségbe kerültem bele, amit sikerült is megőrizni. Amikor elkezdtem az itteni pályafutásomat, a nevelőtestületben éppen generációváltás zajlott, velem együtt több fiatal is érkezett a tanári karba. Nagyon sokat köszönhetek az idősebb kollégáimnak, a mai napig hálás szívvel gondolok rájuk. Emberségből, odaadásból, szakmaiságból rettentően sokat tanultam tőlük. Ők tárt karokkal, lélekkel és szívvel várták a fiatalokat, és én is hasonló mentalitású ember vagyok – fogalmazott a mindig jó kedélyű iskolaigazgató.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!