Megkezdődött a bábszínházi évad - Csizmás Kandúr a Pegazus Színházban


2013-10-16 21:45:51  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Megkezdődött a bábszínházi évad - Csizmás Kandúr a Pegazus Színházban főképe
 A 2013/2014-es évad gyermekszínházi bérletének első darabját mutatják be – a Csizmás Kandúr zenés bábjátékot – a pápai Pegazus Színházban október 14-től. A darabot a társulat négy kiváló színésze, Valler Kata, Végh Zsolt, Németh J. Szilárd és a társulat új tagja, Horváth Bálint játsszák, a mese zenéjét Kövi Szabolcs szerezte, a mesét Charles Perrault alapján tervezte és rendezte Sarkadi Nagy László. Végh Zsolt igazgató, színész érdeklődésünkre elmondta, az idei évben is sok, közel 6200 kisgyermek láthatja majd a bérletes előadásaikat megyeszerte.
- Ebben az évadban is három vidám történetet mutatunk be a gyerekeknek, a Csizmás Kandúrt, a Hókirálynőt és a Terülj, terülj asztalkám című zenés bábjátékot. Az idei évben újításként kamarabérletet is lehetett igényelni, melyben a korábban, bérletben nem játszott darabokat vittük színpadra, a Koffermesék II-t, a Békakirályt és a Kelekótya kiskakast. Emellett az Operett Orfeumot is gyakran láthatja a felnőtt közönség - mondta az igazgató.
Az évad első darabjában, a klasszikus mesében egy szegény molnár - halála előtt - a fiaira hagyja vagyonát, de a legkisebbnek csak a macska jut. Mielőtt a fiú elindulna szerencsét próbálni, a cica megígéri a fiúnak, hogy majd ő meghozza neki a boldogságot, segíti a gazdája sorsát, amíg el nem nyeri a királylány kezét, s közben legyőzik a hatalmas varázslót is. A kedves, mindenki számára jól ismert mese a gyerekeknek is nagyon tetszett.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!