"Mindig csak azt csinálom, amihez kedvem van. Hogy ez találkozik a közönség ízlésével, az rendkívül szerencsés dolog" – Zorán őszi turnéja Pápán


2013-10-16 21:37:42  | cikk: mo  | Teltház tapsolt a méltán népszerű énekes-gitárosnak, a Kossuth és Liszt Ferenc-díjas előadóművésznek, Zoránnak ma este. A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ szervezésében megvalósult rendezvényen Zorán magával ragadó koncertet adott a Református templomban, utánozhatatlan stílusával és előadásmódjával szinte elbűvölte a közönséget. A koncerten az énekes-gitáros régebbi és újabb dalait egyaránt élvezhette a publikum, és természetesen felcsendültek a legnagyobb slágerek, ahogy Zorán mondja, a kihagyhatatlan dalok is. A különleges hangulatú őszi turnénak már többször volt helyszíne egy-egy templom. Az előadóművész megtiszteltetésnek érzi, hogy e szakrális helyen adhat koncerten, bár a templomok akusztikája sokszor kihívást jelent a zenészek számára. Zorán hozzátette, a templomi fellépéseknek mindig különleges hangulata van, hiszen a hely szakrális jellege hat az előadókra és a közönségre is, s e kettő találkozása egy új minőséget hoz létre. 

A művész fél évszázados pályafutása során szinte minden generációt megszólított: fiatalokból és idősebbekből egyaránt életörömöt vált ki. Népszerűségének és sikerének titkát – mint mondta – nehezen tudná megfogalmazni, de a legfontosabb mégiscsak az, hogy a szó legszorosabb és legjobb értelmében imádja azt, amit csinál, a zenélés örömforrás számára. Ez a kisugárzás adja sikerének építőkövét. Zorán hozzátette, nem lovagoltak meg soha semmilyen divathullámot, mindvégig olyan zenét tettek le az asztalra, amilyet igazán szerettek volna, amilyet megálmodtak. Az előadóművész elmondta, a színpadon sem mások mint a magánéletben és az egész csapat számára rendkívül fontos a hitelesség és a minőség.
- Mindig csak azt csinálom, amihez kedvem van. Hogy ez találkozik a közönség ízlésével, az rendkívül szerencsés dolog. Bármely lemez megalkotásánál az volt a fő szempont, hogy olyan dalok szülessenek, melyeket mi éreztünk jónak és nem foglalkoztunk azzal, hogy mit szól majd hozzá a közönség. Ez egy szerencsés dolog, hogy emellett találkozik a közönség igényeivel is. Talán sok apróságban rejlik a sikerünk: ott vannak Dusán szövegei, dalaink nincsenek agyonhangszerelve és a hetvenes években megírt számok még ma is aktuálisak, talán jobban mint valaha. Ezek mind hozzátesznek a sikerhez – fogalmazta meg Zorán.  

A fél évszázados zenei múlttal rendelkező énekes fáradhatatlanul koncertezik, s dolgozik új albumokon. Új stúdióalbuma, az Egypár barát tizenegy dalt tartalmaz, amelyen duettek szerepelnek az előadó korábbi különböző együttműködéseiből. Az anyagot február 8-án a közreműködőkkel mutatja be az Arénában. A nagyszabású koncert megszervezése rendkívül komoly, fáradságos feladat, – tette hozzá – ennek ellenére nem gondolt még arra, hogy pályája csúcsán abbahagyja a zenélést. Azt hangsúlyozta, zenésznek lenni egy életforma. És mint ilyen, fel sem merül benne, hogy hátradőljön. Amíg ekkora örömöt ad a zenélés, addig nem lehet abbahagyni – szögezte le Sztevanovity Zorán.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!