Szurkolói összejövetel a Perutzban


2013-10-16 20:07:49  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Szurkolói összejövetel a Perutzban főképe
A Lombard vezetőedzője, Tóth Bálint és a gárda csapatkapitánya, Szűcs Lajos volt a 20-25 főt számláló Lombard Baráti Kör vendége a Perutz Stadion klubházában. Sajnos csak maroknyi drukker várta a mestert és a kiváló kapust, Németh János, a Baráti Kör elnöke a találkozó kapcsán úgy fogalmazott, azért kezdeményezték a beszélgetést, mert családias hangulatban szerettek volna az őket foglalkoztató kérdésekre választ kapni. Rávilágított arra, hogy a hazai bajnokikon néhány magát szurkolónak nevező néző minősíthetetlen hangnemben szidja a csapatot és edzőjét, őket is várták a találkozóra, akik nem meglepő módon távol maradtak.
- Sajnos a szűkös anyagi források miatt kevesen tudják elkísérni a csapatot idegenbe, de mi ennek ellenére arra törekszünk, hogy minél jobb hangulat alakuljon ki a lelátókon akár idegenben, akár itthon, mert nagyon szeretjük ezt a gárdát. Jómagam már 53 éve járok meccsekre, a lelátói hangulat nagyban függ attól, hogy milyen a csapat formája. A Ferencváros és Videoton elleni meccsen jól játszottak a fiúk, ez sajnos pontokban nem mutatkozott meg, bízunk benne, hogy az MTK ellen három ponttal gazdagodik a csapat, mert most nagyon nagy szükség van a pontokra.
A szurkolói összejövetelen Szűcs Lajos beszélt a Ferencváros jelenlegi helyzetéről, a magyar válogatott Románia, Hollandia és Andorra elleni mérkőzéséről, természetesen a Lombard Pápa is szóba került.
- A kritikákkal együtt kell élni, megszoktam már, hogy ha jönnek az eredmények mindenki pozitívan áll hozzánk, ha becsúszik egy-egy vereség, megjelennek a kritikus hangok. A Vidi és a Fradi elleni fiaskó ellenére hálás volt és megtapsolta a csapatot a közönség, mindenkit arra bíztatok és kérek, hogy szombaton 16 órakor látogassanak ki a stadionba és szurkoljanak nekünk, mert ez óriási erőt adhat.
Tóth Bálint elmondta, sajnálja, hogy néhány magáról megfeledkezett „szurkoló” minden egyes alkalommal „megtalálja” a nézőtérről, ez már odáig fajult, hogy egy esetben ki is szólt a lelátóra.
- Tele van a hócipőm már ezzel, komolyan mondom, idegenben a hazai csapat drukkereitől kevesebb kritikát kapok, mint a Perutzban néhány embertől. Nyugodtan mondhatom, hogy jól tűröm a kritikát, de amit néhány ember megenged magának, az már tűrhetetlen. Korábban a technikai zóna széléről irányítottam a csapatot, mostanra legtöbbször fel sem állok a kispadról, mert abban a pillanatban ahogy meglátnak, máris jönnek a jobbnál-jobb tanácsok és a különféle szidalmak. Természetesen próbálom magam függetleníteni ettől, és a játékunkra és az eredményre koncentrálni, ahogy azt hétvégén az MTK ellen is tesszük majd. Kötelességünk jó eredményt elérni a fővárosiak ellen, mert az utóbbi időben nem kényeztettük el a drukkereinket. Nehéz sorozat vár ránk, a Kisvárda elleni Magyar Kupa találkozó és a Debrecen ellen is nagyon oda kell tenni magunkat, reméljük sikeresek leszünk.

A Lombard Pápa szombaton 16 órakor lép pályára az MTK ellen, a találkozó játékvezetője Kassai Viktor lesz.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!