Véget ért a Kistérségi Kézilabda Bajnokság


2013-10-16 13:00:48  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Véget ért a Kistérségi Kézilabda Bajnokság főképe
Az őszi küzdelmek második fordulójának utolsó játéknapjával véget ért Pápa Kistérségi Női Kézilabda Bajnokság 2013-as pontvadászata. A szervezők célja a női kézilabda fellendítése, népszerűsítése valamint a hölgyek, lányok versenyeztetésének biztosítása volt. A bajnokság rendkívül hosszúra nyúlt, februártól a téli, májustól a tavaszi és végül szeptembertől az őszi fordulókat rendezték, a végeredményt a három szezon összeredménye adta. A 2012-es bajnokságban a Kilián DSE-Vaszar gárdája csak rosszabb gólkülönbséggel maradt le a dobogó legmagasabb fokáról, idén Koncz János csapata nem bízott semmit a véletlenre, hiszen rajt-cél győzelmet arattak, 30 meccsből 28-at megnyertek, a dobogóra Nyárád és Ugod állhatott fel.
- Teljesen elégedett vagyok - és most nem elsősorban az eredményre gondolok - sokkal inkább a hozzáállásra és a mutatott játékra, hiszen sok olyan dolgot láttam a mérkőzéseken, amiket gyakoroltunk az edzéseken. Úgy gondolom, a téli és tavaszi fordulókkal alapoztuk meg a mostani sikerünket, hiszen akkor még szinte teljes kerettel tudtunk kiállni, ott voltak azok a lányok a pályán, akikre azóta iskolai vagy egyéb elfoglaltságok miatt ősszel nem mindig számíthattunk - értékelte a bajnoki címet Koncz János, a Kilián DSE-Vaszar edzője. Örömmel mondhatom, hogy döbbenetes a résztvevők fejlődése, ezt bizonyítja az is, hogy az utolsó játéknapon is éles küzdelem folyt a harmadik, negyedik és ötödik helyért. Pápateszér sokat fejlődött, az ugodiak erre a bajnokságra csapattá értek, a nyárádiak mögött többéves játékosmúlt van, megérdemelten lettek ezüstérmesek, Mihályházát az új edző remekül fogta össze, tavasszal már jóval célratörőbben játszottak. Egyetlen negatívum a Motax Pápa hozzáállása a mérkőzésekhez, ők ugye versenyen kívül indultak és az adott fordulót követően barátságos meccset játszottak, sajnos ősszel mindössze egy alkalommal jöttek el, sokszor azonban még jelzés sem érkezett részükről, hogy ne várjuk őket, ettől eltekintve véleményen szerint eredménytől függetlenül mindenki jól érezte magát. A Pápai Többcélú Kistérségi Társulás megszűnésével nem tudjuk mit hoz a jövő, ennek ellenére valamilyen formában várjuk a folytatást.
Koncz János végezetül megköszönte Tóth Péter korábbi sportszervező munkáját, hiszen mint mondta, erőn felül fogta össze a bajnokságot, nélküle talán nem is sikerült volna az őszi küzdelmeket lebonyolítani.

Az utolsó játéknap eredményei:
Vaszar - Kilián DSE - Nyárád SE 8 - 12
Ugod SE - Kinizsi SC Mihályháza 11 - 9
Pápateszéri SE - Kilián DSE 9 - 10
Vaszar-Kilián DSE - Ugod SE 15 - 8
Nyárád SE - Kilián DSE 18 - 11
Kinizsi SC Mihályháza - Pápateszéri SE 13 - 12
Kilián DSE - Vaszar-Kilián DSE 21 - 18
Pápateszéri SE - Ugod SE 12 – 11

A végeredmény ITT!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!