Ligakupa: Négy gól Gyirmóton


2013-10-15 18:01:01  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: gyirmotfc.hu  | 


Ligakupa: Négy gól Gyirmóton főképe
A múlt heti szerdai hazai találkozót követően ezúttal idegenben mérkőzött meg a Gyirmót FC Győr alakulatával a Lombard Pápa. A Ligakupa G csoportjában a mieink mérlege két győzelem, egy döntetlen volt, mellyel három ponttal megelőzték aktuális ellenfelüket. A harmadik fordulóban Griffiths és Eszlátyi találatával gyűjtötte be a három pontot a csapat, ezúttal csak Eszlátyi volt tagja az utazó keretnek, a szombati MTK elleni bajnokira készülő Lombard a Szűcs – Dóczi, Mecinovic, Struhár, Németh M. – Rodenbücher, Maksimovic, Orosz, Sekour - Eszlátyi, Kenesei összeállításban lépett pályára 300 néző előtt a Gyirmóti Stadionban. A hazaiak hivatalos honlapjának beszámolója szerint a gyirmótiak kezdték jobban a meccset, a 10. percben egy jobb oldali szögletbe Tóth Norbert csúsztatott bele, de egy pápai védő fel tudott szabadítani. Három perccel később Kelemen Patrik labdája centikkel a jobb alsó kapufa mellett hagyta el a játékteret. Fél óra elteltével Kenesei 18 méteres szabadrúgása szállt el kevéssel a kapu fölött. A 34. percben Erős Gábor 22 méteres szabadrúgása ment centikkel fölé, nem sokkal később Kenesei megint pontrúgásból tekert 18-ról a bal kapufa mellé. Három minutummal az első félidő vége előtt megszerezték a vezetést a hazaiak, Kovács középre adását Tóth lépte át, becsapva ezzel a védőket, így a labda a jól érkező Kelemen elé került, aki higgadtan lőtt a pápai kapuba, kialakítva ezzel az 1-0-s félidei eredményt. A szünetben hármat cserélt Tóth Bálint, Quintero, Tajthy és Nagy Tamás állt be Maksimovic, Sekour és Struhar helyére. A második játékrész az elsőhöz hasonlóan kisebb lehetőségekkel indult, majd a 70. perctől felpörögtek az események: Madarász szlalomozott a pálya közepén a pápai játékosok között, majd szépen Tóth elé tálalt, de Nagy az utolsó pillanatban szögletre tudott tisztázni. A 73. percben megduplázta előnyét a Gyirmót, egy jobb oldali, 23 méteres szabadrúgást Erős ívelt a hosszú oldalon helyezkedő Tóth fejére, aki a keresztléc alá fejelt 2-0. Tíz perccel a lefújás előtt szépítettek a mieink, Sós rossz felszabadítási kísérlete után Eszlátyi csapott le a labdára és lőtt közelről a kapuba 2-1. A 85. percben Kenesei lőtt 17 méterről, a lövés a bal kapufát érintve Holczerről pattant a kapuba, mellyel kialakult a 2-2-es végeredmény.

Gyirmót FC Győr – Lombard Pápa 2-2 (1-0) Gsz.: Kelemen, Tóth ill. Eszlátyi, Kenesei

Tóth Bálint: Összességében egy jó meccsen vagyunk túl, az első félidőben a Gyirmót ügyesen játszott. Benne voltunk a két góljukban, a második félidőre összeszedtük magunkat, becsülöm a srácokat, hogy kétgólos hátrány ellenére is tisztességesen dolgoztak. Ha nem ébredünk fel a félidőben, lehetett volna ez sokkal rosszabb is, nem vagyok elégedetlen, jó felkészülés volt az MTK elleni bajnokira. 

A csoport másik meccsén: Szombathelyi Haladás – FC Ajka 7-2 (Gsz.: Andorka 5, Németh, Gyurján ill. Kanta, Dancsecs)

A csoport állása:
1. Lombard Pápa 8 pont
2. Szombathelyi Haladás 7 pont
3. Gyirmót FC Győr 5 pont
4. FC Ajka 1 pont

A Lombard Pápa október 19-én szombaton 16 órától az MTK csapatát látja vendégül a Perutz Stadionban, a gárda a harmadik fordulóban a Kaposvár ellen nyert utoljára hazai pályán.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!