Önkéntes munka egymásért és a környezetünkért


2013-10-14 16:56:00  | cikk: pt  | fotó: Nyőgér István  | 


Önkéntes munka egymásért és a környezetünkért főképe
Hatodik alkalommal szervezték meg Magyarországon a 72 óra kompromisszumok nélkül elnevezésű önkéntes akciót, amelyhez városunk idén is csatlakozott. A programot a három történelmi egyház (a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház) az Ökumenikus Ifjúsági Iroda együttműködésével valósítja meg évről évre. A kezdeményezés legfőbb célja az önkéntesség népszerűsítése, az ország fiataljainak összefogásra hívása, hogy együtt tegyenek másokért, a környezetért – tájékoztatott Szalóky Eszter, a 72 óra kompromisszumok nélkül pápai koordinátora.

A 2002-ben Németországból indult, és már itthon is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő megmozduláshoz csatlakozva a hétvégén a Teveli úti, valamint a Vörösmarty úti idősek otthonába látogattak el a pápai önkéntesek, akik a két intézmény lakóinak mindennapjait beszélgetéssel, illetve vidám műsorral színesítették. Emellett hulladékgyűjtés is szerepelt a programban: a közhasznú munkát végzők csoportja pénteken a Várkertet, míg szombaton a Fenyves-erdőt tisztította meg a szeméttől. Szalóky Eszter elmondás szerint az önkéntes akcióhoz összesen közel 50 fő csatlakozott Pápán, és több konténernyi hulladékot gyűjtöttek össze.

Az országos kezdeményezésen október 10. és 13. között több mint nyolcezer önkéntes vett részt hazánk 86 településén, ahol 350 szociális, ökológiai vagy fejlesztő projektet végeztek el.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!