Sakk: Szezonnyitó verseny a Pápai SE-nél


2013-10-14 16:27:13  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Sakk: Szezonnyitó verseny a Pápai SE-nél főképe
A Pápai Sportegyesület sakk szakosztálya a hagyományos helyen, a Pedagógus Művelődési Otthonban rendezte meg szokásos szezonindító bajnokságát, melyen 63-an vettek részt, közülük 51 induló általános vagy középiskolás volt, a felnőttek ezúttal szerényebb létszámmal képviselték magukat. Öt korcsoportban indulhattak a játékosok, a legtöbben 7 fordulós svájci rendszerben játszottak, a legkisebbek (2005-ben vagy később születettek) viszont körmérkőzést játszottak.  Azonos pontszám esetében a svájci rendszerben játszóknál a mezőnyérték döntött, a körmérkőzést játszóknál az egymás elleni eredmény. Az összes korcsoportban a rapid szabályok szerint játszottak 15-15 perc gondolkodási idővel. A fiúk a lányokkal együtt játszottak, de az eredményhirdetéskor külön értékelték őket.
- A legnépesebbnek a „D” csoport (2001-2004-es születésűek) bizonyult, ahol 15 fiú és 7 lány mérte össze tudását. Nemcsak Pápáról, hanem a környékbeli falvakból is jöttek szép számmal a sakkozók. A nagyszámú induló miatt csak két teremben lehetett lebonyolítani a versenyt. A végeredmény a papírformát tükrözi, talán ez alól kivétel a legkisebbek csoportja, ahol a pápateszéri Bojnár Andor meglepetésre 100 százalékos teljesítménnyel lett első illetve meglepetés lehet sokak számára, hogy a „D” csoportban az együtt játszó fiú - lány mezőnyben két lány végzett az élen. A helyezettek oklevél és tárgyjutalom díjazásban részesültek, de különdíjat kapott a legidősebb és legfiatalabb valamint a legeredményesebb nem pápai gyermek és felnőtt induló is. Bízom benne, hogy legközelebbi hasonló versenyünkön is ilyen létszámban vesznek részt – elevenítette fel a versenyt Kiss Csaba szakosztályvezető.

Eredmények:
„A” csoport:
1. Buzás Gyula 5.5 pont - 2. Kurics László 5.5 pont - 3. Varga Gyula 5 pont

„B” csoport
lányok
1. Póczik Liza 3 pont - 2. Englert Georgina 2 pont
fiúk
1. Simon Kristóf 3 pont - 2. Dózsa Tamás 3 pont - 3. Udvardi Erik 1 pont

„C” csoport
lányok
1. Erdélyi Flóra 3 pont - 2. Domonkos Eszter (Tarczy) 3 pont - 3. Németh Tímea 3 pont
Fiúk
1. Margl Roland 6.5 pont - 2. Döbröntei Dávid 6 pont - 3. Czemmel Dániel 5 pont

„D” csoport
lányok
1. Czemmel Viktória 6 pont - 2. Domonkos Eszter (Erkel) 6 pont - 3. Varga Barbara 5 pont
fiúk
1. Varga Dániel 5.5 pont - 2. Antal Bálint 5 pont - 3. Vörösvári Máté 4.5 pont

„E” csoport
lányok
1. Szabó Fruzsina
fiúk
1. Bojnár Andor 6 pont - 2. Szabó Kevin 4 pont - 3. Hardi Bálint 4 pont

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!