Nyelvtanulás játékosan


2010-02-01 15:48:03  | cikk: mo  | fotó: mo  | 


Nyelvtanulás játékosan  főképe
A Munkácsy Mihály Általános Iskolába tett ma látogatást az az 5 gyerekből és 4 felnőttből álló csapat, amely Pápa testvérvárosából, Leinefeldéből érkezett városunkba múlt szombaton. A külföldiek megtekintették a várost, eltöltöttek néhány órát a Várkertfürdőben és természetesen  bowlingoztak is a magyar gyerekekkel, hiszen a lelkes csapat egy leinefeldei tekeklub tagjaiból állt össze.

- Ez tulajdonképpen egy jutalomút volt a gyerekek számára. Már karácsony előtt elterveztem, hogy ez lesz az ajándék számukra. A Német Kisebbségi Önkormányzattal és a Munkácsy iskolával is nagyon jó a kapcsolatunk, ezért találtam ki, hogy elhozom az utánpótlás csapatot ebbe a gyönyörű városba – fogalmazott Karl Werkmeister, a németországi tekeklub elnöke.

Karl Werkmeister gyakran megfordul Magyarországon és Pápán, legutóbb novemberben járt városunkban és szinte minden évben hoz csapatot a Játékfesztivál keretében megrendezett Miniolimpiára.
A mai nap folyamán játékdélutánt tartottak az iskolában, melynek keretében a német és a magyar diákoknak közösen kellett megoldaniuk a játékos feladatokat. Holnap még látogatást tesznek Győr városába, ahol néhány meccs erejéig szintén felkeresnek egy tekepályát, majd aznap délután indulnak haza Leinefeldébe. A gyakori látogatásokból egy cserediák kapcsolat is kinőtte magát. Ez év júniusában ugyanis néhány magyar diáknak lehetősége nyílik arra, hogy kiutazzon német testvérvárosunkba, Leinefeldébe.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!