Pro Publico-díjak átadása


2009-08-21 14:51:47  | cikk:  | 


Augusztus 20-án, az Erzsébet ligetben Szent István tiszteletére rendezett ünnepségen adták át a Pápa Város Önkormányzata által alapított Pro Publico díjakat. 2009-ben Pro Publico-díjat kapott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportja (a díjat Szita Tamásné, a csoport vezetője vette át) és Szabó Tibor, a Pápai Ipartestület elnöke.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportja közel másfél évtizede alakult 42 segítőkész, lelkes ember közreműködésével a hátrányos helyzetű emberek megsegítésére. Rendszeresen szerveznek ruhaosztást, valamint élelmiszeradományokkal segítenek a rászorulókon. Iskolai és óvodai szünetekben a felügyelet nélkül maradt gyermekek számára Ifjúsági Centrumukban térítésmentesen biztosítanak kézműves és játszóházi programokat. A tábor működtetéséhez szükséges anyagi és tárgyi feltételeket Pápa Város Önkormányzata, valamint a Máltai Régió Központ biztosítja. A Bakonytamási Máltai Turistaházban, az egykori iskolaépületben tábort működtetnek, ahol 300 rászoruló gyerek üdüléséről gondoskodnak. Az idős, magányos emberek segítését is fontosnak tartják, Szeretetklub elnevezéssel szerveznek csoportot számukra. 2009. évben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat legeredményesebb csoportja címet érdemelték ki.

Szabó Tibor gépésztechnikus, több mind negyedszázada kisiparos és tagja, majd 2000-től elnöke a Pápai Ipartestületnek. Közreműködésével újult meg a Széchenyi terv keretében a székház. Tevékenységét több ízben is kitüntető díjjal ismerték el: 1990-ben az Ipartestület elnökségétől kimagasló munkájáért emléklapot kapott, 2005-ben megkapta az IPOSZ díjat, 2008-ban negyedévszázados kimagasló iparos tevékenységéért kapott kitüntetést. Nevéhez több jelentős program kötődik, többek között az évente megrendezésre kerülő iparos nap, valamint az iparos tagtársak gyerekei, unokái részére szervezett rendezvények. Hollandiába és Németországba több alkalommal is szervezett tanulmányi utat iparos tagok részére, keresve a lehetőséget a gazdasági együttműködésre. Alapító tagja volt a Vállalkozói Klubnak, a Pápa és Környéke Fejlődéséért Egyesületnek. Az Ipartestület elnökeként végzett tevékenysége mellett a város közéletében is szerepet vállalt, 1998 és 2006 között tagja volt Pápa Város Önkormányzata képviselőtestületének.
 

Tóth Tamara


Képek:

nincsenek képek

A Pro Publico elnevezésű díjban azon magánszemélyek, valamint gazdasági-, társadalmi szervezetek és egyéb közösségek (továbbiakban: szervezet) részesíthetők, akik (amelyek) a társadalmi, a gazdasági, a tudományos, a művészeti, a kulturális életben, az oktatás, a közművelődés, a nemzetközi kapcsolatok, az egészségügy, a sport területén vagy egyéb területen, valamint a város múltjának megőrzésében tartósan kiemelkedő tevékenységet fejtettek ki, illetve olyan eredményt értek el, mellyel a város és közössége érdekeit szolgálták, jó hírnevét öregbítették.
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!